2 yıl geri ödemesiz! 48 ay vadeli 150.000 TL faizsiz kredi kampanyası başlıyor!

Türkiye'de vatandaşlara yönelik destek kredilerine bir yenisi daha ekleniyor. Bu kapsamda vatandaşlar 150.000 TL krediyi faizsiz olarak kullanıp ilk 2 yıl da hiç ödeme yapmayacaklar.
2 yıl geri ödemesiz! 48 ay vadeli 150.000 TL faizsiz kredi kampanyası başlıyor!

Vatandaşların çeşitli alanlarda devlet tarafından destek kredileri ile desteklenmelerine devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sözü olan 150.000 TL faizsiz kredi ile alakalı olarak resmen ilk adım atılıyor. Bu destek kredisinin verilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önemli bir organizasyon yapacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan Mahinur Özdemir Göktaş bu destek kredisinin atılması gereken adımlarını atarak vatandaşlarca kullanılmasını sağlayacak.

KİMLER FAİZSİZ KREDİ ÇEKEBİLECEK?

150.000 TL faizsiz kredinin kimler tarafından kullanılabileceğine dair de açıklama yapılmıştı. Buna göre bu kredi sadece evlenecek olan gençlere verilecek. Evlenmek için karar alan ve düğün hazırlıklarına başlayan gençler ortaya çıkacak büyük maliyetin bir kısmını bu kredi ile karşılayabilecekler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından organize edilerek dağıtılacak olan bu evlilik kredisi için aynı bakanlığın farklı birimlerine başvuru yapılması gerekecek.

HANGİ BANKA VERECEK?

Devletin sağlayacağı 150.000 TL faizsiz destek kredisinin kamu bankaları Ziraat bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından verileceği düşünülüyordu. Ancak bu konuda dev bir adım atılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde Aile ve Gençlik Bankası kuruluyor. Şubesi olmayacak olan bu banka dijital banka sınıfında yer alacak. Aile Bakanlığı'nın sosyal yardımları, çeşitli destekleri ve kredi imkanları bu banka üzerinden ödenecek. Bankanın vatandaşlara vereceği faizsiz kredilerin finansmanı ise doğal gaz ve petrol gelirlerinden bu bankaya aktarılacak olan paradan karşılanarak bu zenginliklerin vatandaşlarla paylaşılması sağlanacak.

FAİZSİZ KREDİ ŞARTLARI NELER?

Devlet tarafından sağlanacak olan 150.000 TL faizsiz kredi ile alakalı maliyet şartları da belli oldu. Öncelikle bu kredi üzerinde herhangi bir şekilde faiz maliyeti olmayacak. 48 ay vadeli olarak verilecek olan bu krediyi çekecek olan vatandaşlar ilk 2 yıl ödeme yapmayacaklar. Evlendikten sonra hemen kredi taksitlerini ödemeye başlamamaları için gençlere 2 yıl geri ödemesiz dönem avantajı veriliyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI MI?

Henüz 150.000 TL faizsiz kredi için başvurular alınmaya başlanmadı. Bu başvuruların kısa bir süre içerisinde başlaması beklenirken konuya dair detaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile ilerleyen günlerde paylaşılacak.