2000 öncesi sonrası SSK Bağkur Emekliği sandığı emeklilerine intibak ve iyileştirme zammı iddiası!

Ekonomik olarak en çok zorlanan grubun başında yer alan emekliler yıl başında yapılan yüzde 30'luk zam nedeni ile mağdur olmuş ve yeni zam beklentilerini dile getirmişti. Seçim öncesi emekli maaşlarına intibak ve iyileştirme zammı yapılabileceği iddia edildi.
2000 öncesi sonrası SSK Bağkur Emekliği sandığı emeklilerine intibak ve iyileştirme zammı iddiası!

2000 öncesi sonrası SSK Bağkur Emekliği sandığı emeklilerine intibak ve iyileştirme zammı iddiası! Hatırlanacağı üzere 2022 yılı sona ermeden işçi sendikaları ve işveren sendikaları arasında yapılan görüşmeler sonucunda uzlaşma sağlanamamış ve çoğunluk kararı ile asgari ücrete yüzde 54,6 oranında zam yapıldığı açıklanmıştı. 

Yapılan zammın ardından asgari ücret maaşı 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 8 bin 506 TL olarak belirlenmişti. Yapılan zammın ardından asgari ücrete yapılan yüksek zam ile emekli ve memur maaşı içinde yüksek zam beklentisi oluşmuştu. TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyonu rakamı ile beraber memur ve emeklilere resmi zam oranı yüzde 17 olarak hesaplanırken resmi zam oranı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

2023 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI RESMİ ZAM ORANI YÜZDE KAÇ OLMUŞTU?

Memur ve emekliler için resmi zam oranı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 17 olarak hesaplanan zam oranını refah payı ile beraber yüzde 25 olarak güncellediklerini söylemişti. Ancak yapılan açıklama büyük tepki çekmiş, memur ve emekliler asgari ücrete yüzde 55 oranında yapılan zam nedeni ile kendilerine verilen yüzde 25'lik zamma büyük tepki göstermişti. Oluşan tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gün sonrasında yaptığı konuşmasında zam oranını yüzde 30 olarak revize ettiklerini açıklamıştı. 

 EMEKLİ MAAŞLARINA EK ZAM GELECEK Mİ?

Gelen emekli zammı daha ilk günden enflasyona karşı erime yaşarken emeklilerin alım güçlerinde kayıp oluşmuştu. Emekli maaşına yeni zam için beklenti oluşurken konu hakkında son dakika gelişmeleri de yaşanmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2000 sonrası emekliler için intibak düzenlemesi hazırlığı olduğu iddia edilirken bu kişilere intibak, 2000 öncesi için ise iyileştirme zammı yapılarak ortalama emekli maaşına seçim öncesi 1.300 liralık yeni zam yansıtılabileceği ifade edildi. Ankara kulislerinde zammın seçimden önce maaşlara yansıtılmasının beklendiği Nisan ya da en geç Mayıs ayı gibi emeklilere açıklama yapılabileceği öne sürüldü.