2000 sonrası emekliler dikkat! Maaşlara 1.300 TL eklenecek kulisi!

Emekli maaşlarına yapılacak olan zam ile alakalı olarak bir ayrıntı ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın özellikle 2000 sonrası emekliler için yapacağı intibak düzenlemesi ile 1.300 TL zam hazırlığı yaptığı iddia edildi.
2000 sonrası emekliler dikkat! Maaşlara 1.300 TL eklenecek kulisi!

Emekli maaşlarına yapılacak olan Temmuz zammı öncesinde yeni gelişmeler kamuoyuna yansıyor. Özellikle de 2000 sonrasında emekli olanların bu konuda çok büyük bir beklentisi bulunuyor. Uzun yıllardır intibak yasası bekleyen bu emeklilerin maaşlarına direkt yansıyacak olan intibak zammı hakkında çalışma başlatıldığı iddia edildi.

İNTİBAK YASASI GELİŞMESİ!

Türkiye Emekliler Federasyonu (TÜED) Başkanı Kazım Ergün geçtiğimiz günlerde çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya geldi ve emeklilerin taleplerinin yer aldığı 24 maddelik bir dosyayı Bakan Bilgin’e teslim etti. Bu dosya içerisinde 2000 sonrası emeklilerin uzun yıllardır talep ettikleri intibak yasası ile alakalı olarak madde de yer alıyor. Buna dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışma başlattığı iddiası emeklileri heyecanlandırdı.

MAAŞLARI NASIL ETKİLEYECEK?

2000 sonrası emekliler için intibak düzenlemesinin yapılması durumunda bu emeklilerin maaşlarında bazı artışlar meydana gelecek. Bu emekliler düşük maaş aldıkları için genellikle en düşük emekli maaşı olan 7.500 TL’yi maaş olarak alıyorlar. İntibak zammının gelmesi ile beraber bu kişilerin maaşlarına 1.300 TL ekleme yapılacak. Bu durumda maaşları 8.800 TL’ye yükselecek. İntibak zammını alabilmek için 2000 sonrasında emekli olmak gerekiyor. 2000 öncesi emekli olanlar için intibak düzenlemesi yıllar önce yapılmış ve maaşlarına zam uygulanmıştı.

SEÇİM SONRASI MÜJDE VERİLEBİLİR

Emekliler hakkında kulislerde konuşulan intibak zammı iddiasına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Buna dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışma yapılıyor olsa dahi seçime kadar yasalaşması mümkün olmayacak. TBMM seçim tatilinde olduğu için yeni dönemde bu yasal düzenleme yapılabilecek. Hükümetin kurulması, yasa süreci gibi aşamaların tamamlanması gibi sürelerle beraber intibak zammı Temmuz ayına sarkabilecek.

EMEKLİLERE TEMMUZ ZAMMI!

Emeklilere ayrıca Temmuz zammı verilecek. Bu zamma dair hesaplamalar yapılırken net bir zam oranına ulaşılamıyor. Enflasyon farkı olarak emekliler yaklaşık yüzde 15 zam almayı hak ettiler. Bu zammın üzerine iki aylık daha enflasyon ve refah payı zammı da eklenecek. Tahminler ise emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılacağı yönünde.