2022 fındık fiyatı ne zaman, hangi gün, saat kaçta açıklanacak, fındık fiyatı kaç TL olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu programı belli oldu!

2022 fındık fiyatları ne zaman, hangi gün, saat kaçta açıklanacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu programı ne? Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 fındık fiyatını saat kaçta açıklayacak? 2022 fındık fiyatı kaç TL olacak?
2022 fındık fiyatı ne zaman, hangi gün, saat kaçta açıklanacak, fındık fiyatı kaç TL olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu programı belli oldu!

Fındık üretimi yapılan şehirlerde 2022 fındık fiyatının açıklanmasına dair büyük bir heyecan yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile 2022 fındık fiyatlarını ne zaman açıklayacağını duyurmuştu. 2022 fındık fiyatları ne zaman, hangi gün, saat kaçta açıklanacak? 2022 fındık fiyatları kaç TL olacak? 1 kilogram fındık için ne kadar fiyat açıklanacak?

2022 FINDIK FİYATI NE ZAMAN, HANGİ GÜN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

2022 fındık fiyatının açıklanacağı zaman belli oldu. Artık fındık fiyatının açıklanmasına sadece saatler kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fındık fiyatlarını fındık üretiminde önemli bir il olan Ordu’da açıklayacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ordu programı belli oldu. 30 Temmuz 2022 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan toplu açılış töreni için Ordu’ya bir ziyarette bulunacak. Bu tören Ordu’da Altınordu Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak. Saat 16:00’da vatandaşlara hitap edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuşmasında aynı zamanda fındık fiyatlarını açıklayacak.

FINDIK FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Fındık fiyatlarının ne kadar olacağına dair de büyük bir merak yaşanıyor. Üreticiler kendi maliyetlerini hesaplayabilmek için fındık fiyatlarının açıklanmasını bekliyorlar. Şu anda geçen sezonun fındığı 35 TL ile 45 TL arasında serbest piyasada fiyatlanıyor. Dolayısıyla fındık üreticileri en az 60 TL’nin üzerinde bir fındık fiyatı bekliyorlar. Hatta bazı muhalif partili siyasetçiler fındık fiyatlarının en az 74 TL olarak açıklanması gerektiğini belirttiler.

TMO FINDIK FİYATI NEDEN ÖNEMLİ?

Türkiye’de fındık üreticilerinin çok büyük bir kısmı ürünlerini TMO’ya satmıyorlar. Daha çok tüccar denilen özel sektöre fındıklarını veren üreticiler hem sıra almak derdiyle uğraşmıyorlar hem de paralarını peşin olarak alabiliyorlar. Ancak TMO’nun alım yapacağı fındık fiyatı serbest piyasayı yönlendiriyor. Serbest piyasada fındık fiyatları TMO fiyatının bir miktar aşağısında oluşuyor. Yaklaşık kilogram başı 5 TL gibi bir fark oluşabiliyor.