2023 asgari ücret zammı için pazarlık masası erken kuruldu: İşçilerin zam teklifi geldi! İlk rakam 9.500 TL

Milyonlarca çalışan yükselen enflasyon rakamları ve buna bağlı olarak gelen zam yükü altında ezilirken kışın artacak ısınma giderleri nedeniyle asgari ücrete yüksek zam talebinde bulundu. Peki, 2023 asgari ücret zammı ne kadar olur, asgari ücrete ne kadar, kaç TL zam gelir?
2023 asgari ücret zammı için pazarlık masası erken kuruldu: İşçilerin zam teklifi geldi! İlk rakam 9.500 TL

2023 asgari ücret zammı için bu sene pazarlık masası erken kuruldu. Asgari ücret maaşı için yeni zam kulisleri büyük bir hızla ilerlemeye devam ederken son olarak Kasım ayında asgari ücrete 3. bir iyileştirme zammı yapılabileceği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. 

Asgari ücrette zam kulisleri hareketlenmeye devam ederken gözler 2023 asgari ücret zammı için açıklanacak olan rakama çevrildi. Normal koşullar altında Asgari ücrette zam pazarlıklarının Kasım ayının son 15 günü içerisinde başlaması, asgari ücret tespit komisyonunun Aralık ayının 2. haftası itibari ile toplantı yapması ve Aralık ayının en geç son haftasının başında zamlı asgari ücret maaşı için belirlenen rakamın açıklanması gerekiyordu. 

OCAKTA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK 2023?

Asgari ücret zam pazarlığı bu sene her zamankinden çok daha erken başlarken işçi tarafı talep ettiği rakamı açıkladı. Bu kış doğalgaz ve elektrik faturası ile gıda fiyatlarında yaşanacak yükselişi gerekçe gösteren asgari ücretli çalışanlar söz konusu rakamın en az 9 bin 500 TL olarak belirlenmesini talep etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen "çalışan kesimi enflasyon ve faiz yükü altında ezdirmeyeceğiz" sözünü hatırlatan işçi kesimi bu rakamın altındaki zam tekliflerini kabul etmeyeceklerini belirterek kapıları kapattı. 

2023 asgari ücret zammı için pazarlık masası erken kuruldu: İşçilerin zam teklifi geldi! İlk rakam 9.500 TL

ASGARİ ÜCRETE 3 ZAM GELECEK Mİ?

Kulislere bomba gibi düşen bir iddia da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuzeninin sahibi olduğu haber sitesi tarafından ortaya atılmış ve asgari ücrete 3. kez zam yapılacağı ilan edilmişti. Yapılan açıklama ile asgari ücretin iyileştirme zammı ile Kasım ayında bir kere daha zamlanacağı ve 6 bin 700 TL seviyesine yükseltileceği ilan edilmişti. 

 Kulislerde konuşulan haberlere göre asgari ücrete 3. zam Kasım ayında yapılacak ve maaşlar 6 bin 700 liraya yükseltilecek. Böylelikle Aralık ayında yapılacak olan zammın oranı düşürülmüş olacak. Yani kademeli zam verilmiş olacak. Örneğin 5 bin 500 liralık maaşa yüzde 80 zam oranı yerine 6 bin 700 liralık maaşa yüzde 50 zam yapılarak maaşlar kademeli olarak yükseltilmiş olacak, işverenlerin tepkileri kırılacak. 

 2023 'TE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK, KAÇ TL OLUR?

Kulislerde pek çok bilgi ve açıklama dolaşmaya devam ederken en çok öne çıkan rakam 8 bin 250 TL oldu. İşçiler ise kışın yükselecek doğalgaz ve elektrik faturası ve gıda harcamalarını gerekçe göstererek 9 bin 500 TL olmasını talep ediyor...