2023 emekli maaşı zammı için Cumhurbaşkanı jesti olarak milyonlarca emekliye ek 1000 TL seyyanen zam mı yapılacak?

Merkez Bankası tarafından dün açıklanan 2022 yıl sonu enflasyon tahmini rakamı ile gözler bir kere daha emekli maaş zammı hesaplaması ve 2023 zamlı maaş tahminlerine çevrildi. 2023 yılında en düşük ve en yüksek emekli maaşı kaç TL olacak sorusuna yanıt geldi!
2023 emekli maaşı zammı için Cumhurbaşkanı jesti olarak milyonlarca emekliye ek 1000 TL seyyanen zam mı yapılacak?

Dün yılın son enflasyon toplantısını gerçekleştiren Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu TCMB 2022 yıl sonu enflasyon tahmini rakamını yükselterek yüzde 65 olarak ilan etmişti. 2022 yıl sonu enflasyon tahminin açıklanması ile beraber gözler 2023 yılı maaşlarına çevrilirken ekonomistlerin ve vergi uzmanlarının yeni hesaplamaları sonucu elde edilen rakamlar peş peşe açıklanmaya başlandı. 

Bu rakamlardan birini de Vergi Uzmanı Muhammet Bayram açıkladı. Emekli maaşı için enflasyon farkı hesaplaması yapılırken bu tutara ek olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından iyileştirme olarak refah payı eklemesi olarak seyyanen zam beklentisi olduğu ortaya çıktı. Bayram yaptığı açıklamasında ortalama bin TL gibi bir rakamının seyyanen zam olarak emekli maaşlarına 1 Ocak 2023 tarihinde ilave edilebileceğini söyledi. 

1 OCAK 2023 TARİHİNDE MİLYONLARCA EMEKLİYE MAAŞ ZAMMINA EK OLARAK SEYYANEN ZAM MI VERİLECEK?

Emekliler geçim sıkıntısı yaşamaya devam ederken gözler 2023 yılında yapılacak olan maaş zammına çevrilmişti. Bayram yaptığı açıklamasında "Memur ve emekliler için ise durum daha farklıdır. Burada emeklilerimiz öncelikle seyyanen zam alma ihtimali yüksek. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önceki uygulamalardan farklı olarak bir düzenleme yapacağından bahsetmişti. Yani emeklilerimize bin liralık seyyanen ödemenin ek olacağını düşünüyorum. Bununla beraber emeklilerimiz son 6 aylık enflasyon farkını tamamen alabilecekler" diyerek emeklilere seyyanen zam müjdesi gelebileceğini dile getirdi. 

2023 emekli maaşı zammı için Cumhurbaşkanı jesti olarak milyonlarca emekliye ek 1000 TL seyyanen zam mı yapılacak?

2023 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK, OCAK 4A SSK EMEKLİ MAAŞI EN DÜŞÜK KAÇ LİRA OLUR?

Merkez Bankası tarafından açıklanan yeni yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 65 olarak ilan edilirken Temmuz ayında ise enflasyon TÜİK tarafından yüzde 42 olarak ilan edilmişti. Bayram yaptığı açıklamasına kendi enflasyon beklentisini yüzde 25 ile 30 arası olarak duyururken seyyanen zam ile beraber 2023 Ocak zammını yüzde 30 olarak beklediğini söyledi. 

En düşük emekli maaşı bu zam ile beraber 3 bin 500 liradan 4 bin 500 liraya yükselirken en düşük emekli maaşının asgari ücrete çekilmesi yönünde de özel bir çalışma yapılabileceğini söyledi. Bu çalışmanın yapılması durumunda en düşük emekli maaşı asgari ücret rakamına endekslenecek.