2023 Ocak zammı için bugün ilk rakamlar açıklanacak! Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı bugün ne zaman saat kaçta nerede yapılacak?

2023 asgari ücret zam oranı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı bugün yapılacak. Toplantıda işçi ve işveren sendikası bir kere daha Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başkanlığında bir araya gelecek. 3. toplantı ne zaman sorusu da yanıt buldu.
2023 Ocak zammı için bugün ilk rakamlar açıklanacak! Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı bugün ne zaman saat kaçta nerede yapılacak?

7 milyon çalışanın direkt olarak 83 milyonun ise dolaylı olarak hayatını etkileyecek olan 2023 asgari ücret maaşı için beklenen ikinci toplantı bugün yapılacak. Asgari ücret tespit komisyonu 2. toplantı saati açıklandı. 

Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın başkanlığında işçi ve işveren tarafı ikinci kez bir araya gelirken bugünkü toplantıda bir ilk yaşanacak ve taraflar kendi tekliflerini masaya sürecek. Asgari ücrette kartlar bugün yeniden dağıtılacak maaş zammı pazarlığı ile taraflar en iyi rakamı alabilmek için mücadele verecek. 

2023 ASGARİ ÜCRET MAAŞI NE KADAR OLACAK, ASGARİ ÜCRETE KAÇ TL ZAM GELECEK?

Asgari ücrete zam pazarlığı tüm hızı ile devam ederken kulislere her gün yeni bir rakam düşmeye devam ediyor. Çok uçuk rakamların da telaffuz edildiği 2023 zamlı asgari ücret maaşı için en mantıklı ve kabul edilir rakam ise 8 bin 250 TL ile 8 bin 500 TL aralığı olarak gösterildi. 

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 2. TOPLANTI BUGÜN NEREDE, NE ZAMAN SAAT KAÇTA YAPILACAK?

2023 yılında ödenecek olan zamlı asgari ücret maaşı için ikinci toplantı bugün saat 14:00 itibari ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde Ankara'da yapılacak. Toplantının bitiş saati ise açıklanmadı. 

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 3. TOPLANTI NE ZAMAN, 2023 OCAK ZAMMI MAAŞI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücrette son toplantı tarihi resmi olarak ilan edilmedi ancak en geç 21 Aralık tarihinde yapılması bekleniyor.