222 bin TL'ye sıfır Fiat Egea! ÖTV indirimi kampanyası açıklandı!

ÖTV indirimi ile yapılan otomobil satışlarına dair araştırmalar sıklaştı. Fiat tarafından yayınlanan yeni fiyat listesine göre Fiat Egea modelinin bazı versiyonları ÖTV indirimleri ile satılıyor. ÖTV indirimli sıfır kilometre Fiat Egea model araçlar kaç TL'ye satılıyor?
222 bin TL'ye sıfır Fiat Egea! ÖTV indirimi kampanyası açıklandı!

Otomobil fiyatlarındaki yükselişler araç satın alacakların sıfır kilometre arabalardan kaçmalarına neden oluyor. Ancak Türkiye'de uygulanan sistem gereği ÖTV indirimi ile sıfır kilometre araç satın almak mümkün olabiliyor. Bu imkan engelli vatandaşlara belirli şartlarda veriliyor. Bu şekilde satın alınmak istenen sıfır kilometre araçların fiyatları hemen hemen yarı yarıya düşüyor. ÖTV indirimi ile sıfır kilometre araç satışına dair Ağustos kampanyası Fiat firması tarafından açıklandı. Fiat hangi modelleri ÖTV kapsamına aldı? 

FİAT EGEA ÖTV İNDİRİMLİ FİYATLARI

Fiat firması özel durumları nedeniyle ÖTV indirimi ile sıfır kilometre araç satın alabilecekler için fiyat listesini açıkladı. Buna göre Fiat Egea Sedan'ın Easy versiyonu 222.000 TL'ye, Urban versiyonu ise 241.300 TL'ye satışa çıktı. 

Fiat Egea Hatchback için de ÖTV indirimi ile satış yapılıyor. Street versiyonlu Fiat Egea Hatchback 235.500 TL'ye satılıyor. 

Fiat Egea Cross'un Street versiyonu da ÖTV indirimi ile bu hakkı bulunan müşterilere 244.100 TL ile satılıyor. Bu fiyatlar Ağustos ayı boyunca geçerli olacak. 

222 bin TL'ye sıfır Fiat Egea! ÖTV indirimi kampanyası açıklandı!

450.500 TL'Yİ GEÇEN ARAÇLARA ÖTV İNDİRİMİ YOK!

Normal satış fiyatı olarak 450.500 TL sınırını aşan araçlar için ÖTV indirimi ile satış imkanı bulunmuyor. Ticaret Bakanlığı bu fiyatı son olarak Aralık 2021'de belirlemişti. Artan araç fiyatları ile ÖTV indirimi ile satılabilecek araçların sayısı da daraldı. Ancak Ticaret Bakanlığı 450.500 TL'lik limiti yükseltirse o zaman çok daha fazla araç ÖTV indirimi kapsamına alınabilecek.

ÖTV İNDİRİMİ İLE KİMLER ARAÇ SATIN ALABİLİR?

Engelli vatandaşlara sağlanan bu ÖTV indiriminden yararlanabilmek için engelli olunduğuna dair sağlık raporu alınması gerekmektedir. Hem sürücüler için hem de yolcular için ÖTV indirimi mümkün olabiliyor. Aileler engelli çocukları için bu haktan yararlanıp bu araçları ÖTV indirimi ile satın alabiliyorlar. Direkt olarak engelli vatandaşlar da kendileri için bu otomobili satın alma hakkına sahiptirler. 

Engelli sürücüler ÖTV indirimi ile sıfr kilometre otomobil satın almak istemeleri halinde şu belgeleri ibraz etmeliler:

-B sınıfı engelli sürücü belgesi
-Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınmış Sağlık Kurulu Raporu’nun aslı
-İl Sağlık Kurulu tarafından verilen Sürücü Raporu
-TC kimlik kartının aslı veya fotokopisi