250 Bin TL'ye sıfır Seat Yeni Ibiza! ÖTV muafiyetli kampanya açıklandı!

Sıfır kilometre otomobil satın almak isteyenler ucuz fiyat arayışlarını sürdürüyorlar. Firmaların ÖTV muafiyetli araç satışları araştırılmaya devam ediliyor. Seat Yeni Ibiza için 250 Bin TL’lik ÖTV muafiyetli satış fiyatı açıklandı...
250 Bin TL'ye sıfır Seat Yeni Ibiza! ÖTV muafiyetli kampanya açıklandı!

Türkiye’de sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarına Ekim zamları eklenmeye başlandı. İnsanlar sıfır kilometre otomobil satın almak istediklerinde artık çok daha yüksek bütçeleri gözden çıkarmak zorunda kalacaklar. Bu fiyatları ödeyebilecek vatandaşların sayısı ise oldukça az ki otomobil firmalarının araç satış rakamları dibe vurdu. Ancak halen daha bazı koşulların sağlanması şartıyla Türkiye’de ucuz fiyata sıfır kilometre alabilmek mümkün olabiliyor.

ÖTV MUAFİYETLİ SIFIR KİLOMETRE ARAÇ SATIŞI KOŞULLARI!

ÖTV muafiyeti ile yapılan sıfır kilometre araç satışları çok önemli bir fırsat olabiliyor. Ancak her vatandaşın ÖTV muafiyeti ile otomobil satın alma imkanı bulunmuyor. ÖTV muafiyetli araç satın alma imkanı sadece belirli oranda engeli bulunan vatandaşlara belirli koşullarda veriliyor. Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan bu imkan son dönemlerde çokça kullanılmaya başlandı.

Öncelikle ÖTV muafiyeti ile satın alabilecek otomobillerin ÖTV’li satış fiyatlarının en fazla 450.500 TL olması gerekiyor. ÖTV muafiyeti ile araç satın alacak olan vatandaşların engellilik durumlarının tespit edildiği sağlık raporu alınması gerekiyor. Vatandaşların engellilik oranları eğer ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre araç satın almaya yetiyorsa ÖTV ya ödenmiyor ya da büyük oranda indirim yapılıyor.

ÖTV muafiyeti ile 18 yaş altında engeli bulunan çocuklar adına da araçlar satın alınabiliyor. Bu kapsamda aileler engelli çocukları adına araçları satın alıp ÖTV ödemek zorunda kalmıyorlar. Bu da çok büyük bir fiyat avantajını beraberinde getiriyor.

ÖTV’DEN MUAF SEAT YENİ IBİZA!

ÖTV muafiyeti ile yapılan sıfır kilometre araç satışları için Seat firması Ekim ayı kampanyasını açıkladı. Buna göre 2022 model sıfır kilometre Seat Yeni Ibiza 1.0 Evo 80 HP Style versiyon araç 250.061 TL satış fiyatı ile satışa çıkarıldı. Bu otomobili ÖTV muafiyeti ile satın almak isteyenler şartları karşılamak zorundalar. Bu otomobilin ÖTV muafiyeti olmadan satış fiyatı ise 450 Bin TL olarak açıklandı.

250 Bin TL'ye sıfır Seat Yeni Ibiza! ÖTV muafiyetli kampanya açıklandı!

ÖTV MUAFİYETİ İLE ALINAN OTOMOBİL SATILIR MI?

ÖTV muafiyeti ile satın alınan otomobillerde bazı satış kısıtlamaları uygulanıyor. Bu araçların 5 yıl boyunca satışlarında bazı kriterler uygulanıyor. Eğer araç satılacaksa bu otomobil için yapılan ÖTV indiriminin Ticaret Bakanlığı’na ödenmesi gerekiyor. Bu ödeme yapıldığında araç istenildiği zaman satılabilir. Ancak 5 yıl geçtikten sonra herhangi bir şekilde satış kısıtlaması bulunmuyor.