28 Nisan 2023 Cuma altın fiyatları! Fiyatlar neden düşmeye başladı?

Altın piyasasındaki fiyatlar merak konusu olmaya ve çok sayıda kişi tarafından takip edilmeye devam ediliyor. Altın fiyatları bugün kaç TL oldu?
28 Nisan 2023 Cuma altın fiyatları! Fiyatlar neden düşmeye başladı?

Altın piyasasının son dakika gelişmeleri yakın bir şekilde takip ediliyor. 28 Nisan 2023 altın fiyatları araştırılmaya devam ederken piyasaya dair son gelişmeler de öğrenilmek isteniyor. Altın yatırımcıları fiyatları etkileyen gelişmelerle pozisyon almayı hedefliyorlar. Altın piyasasında bugünün gelişmeleri nelerdir, altın fiyatları neden yine düştü?

ALTIN FİYATLARINDA DÜŞÜŞÜN NEDENİ NE?

ABD ekonomisinde dün çok önemli bir veri belli oldu. 2023 yılının ilk çeyreğinde ABD ekonomisinin beklentinin altında büyüme gösterdiği açıklandı. Beklentilerin altında gerçekleşen büyüme ABD ekonomisi için işlerin iyi gitmediğini ortaya koyuyor. FED faiz artırımları ile enflasyonu dizginlemeye çalışırken ABD ekonomisinde beklenen büyüme hedefi gerçekleşmedi. Banka iflasları ile karşılaşılan ABD’de FED’in faiz politikası tartışma konusu oldu. Bu durum altın piyasasını etkiliyor ve fiyatlarda istikrarsız bir görüntü ortaya çıkıyor. Dün ons altın 2.000 dolar üzerine sıçrarken gelen kar satışları ile yeniden fiyatlar düştü.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Altın fiyatlarının ne kadar olduğuna dair günün verileri belli oldu. Buna göre ons altın 1.982 dolar seviyesinde işlem görürken yatay bir seyirde olduğu görülüyor. Bunun etkisi ile beraber gram altın dolar kurunun yükselmesine rağmen hafif gerilemek zorunda kaldı. Gram altın için ekran fiyatı 1.239 TL’ye gerilerken kuyumcu fiyatı ise 1.352 TL’ye düştü.

Çeyrek altın için kuyumcu fiyatı 2.244 TL olarak açıklandı. Aynı şekilde Kapalıçarşı altın piyasasındaki güncel fiyatlara göre yarım altın 4.475 TL’ye, tam altın 8.874 TL’ye, gremse altın 22.084 TL’ye satılıyor.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.