3.336 TL destek ödemesi! Tek şartı var, herkes alabilir!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara devlet destekleri verilmeye devam ediliyor. Aile Bakanlığı pek az bilinen sosyal yardım programı üzerinden vatandaşlara 3.336 TL destek ödemesi yapıyor.
3.336 TL destek ödemesi! Tek şartı var, herkes alabilir!

Türkiye’de devlet tarafından vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşların çeşitli durumlarda desteklenmesi sağlanabiliyor. Bu destek programlarının bazıları çok az bilindiği için vatandaşlar yararlanma imkanı bulamayabiliyorlar. Bunun için de kapsamlı araştırma yapılarak gerekli başvuruların gerçekleştirilmesi gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden vatandaşlara gerekli koşulların sağlanması koşuluyla bu ödemeler nakit olarak yapılıyor.

AİLE BAKANLIĞI İŞSİZLERE HEM İŞ BULUYOR VE DESTEK ÖDEMESİ VERİYOR

Aile Bakanlığı bazı vatandaşların işsiz kalmaları durumunda onların çalışma hayatına yeniden dönebilmesi için oldukça kapsamlı bir sistemi uygulamaya sokuyor. Bu sistem sadece ihtiyaç sahibi aileleri hedefliyor. Aile Bakanlığı’nın sisteminde düzenli sosyal yardım ödemesi yapılan milyonlarca aile bulunuyor. Bu hanelerde yaşayan ve 18 ile 55 yaş arasında olup çalışmaları konusunda herhangi bir engelleri olmayan vatandaşlara çok özel bir imkan sağlanıyor.

Aile Bakanlığı’ndan düzenli sosyal yardım alan hanelerde yaşayan ve çalışmaya uygunlukları tespit edilen işsiz vatandaşlar önce İŞKUR’a bildiriliyor. İŞKUR açık olan işler içerisinde bu vatandaşların çalışabilecekleri uygun işleri belirleyip iş görüşmeleri ayarlıyor. Bu iş görüşmesine giden vatandaşlar işe girmek için işveren ile görüşme yapıyorlar. Yapılan görüşmede anlaşma sağlanması durumunda bu vatandaşlar en az 8.506 TL maaşla işe başlatılıyorlar.

İŞKUR ile Aile Bakanlığı işbirliği içerisinde işe yerleştirilen vatandaşlar sosyal güvencesi olan bir işe sahip oluyorlar. Aylık düzenli bir kazanca kavuşan bu vatandaşlara Aile Bakanlığı bir de destek ödemesi yapıyor. Bu kapsamda tüm koşulları sağlayarak işe girişleri yapılan vatandaşlara brüt asgari ücret olan 10.008 TL’nin üçte birine karşılık gelen 3.336 TL tutarından destek ödemesi yapılıyor. Böylece Aile Bakanlığı vatandaşları hem iş sahibi yapıyor hem de nakit desteği veriyor.

Öte yandan bu vatandaşlar iş görüşmeleri yaptıklarında işverenlerle anlaşmak zorunda değiller. Bu iş görüşmelerine gidip işe giremeyen vatandaşlara da net asgari ücretin yüzde 10’u olan 850 TL destek ödemesi veriliyor. 1 yıl içerisinde bu şekilde Aile Bakanlığı bu vatandaşlara en fazla 3 defa 850 TL destek ödemesi yapabiliyor.