3.350 TL nakit yardım! Bakanlık açıkladı, tek şartı var!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işsiz kalan ama iş arayan vatandaşlara hem iş buluyor hem de nakit yardım yapıyor. Aile Bakanlığı’nın işe başlama yardımı ile işsiz vatandaşlara önemli imkanlar sağlanıyor.
3.350 TL nakit yardım! Bakanlık açıkladı, tek şartı var!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara kapsamlı sosyal yardım programları ile yardımda bulunuluyor. Bu kapsamda vatandaşlar Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım programlarından yararlanarak önemli ödemeler alabiliyorlar. Bakanlık tarafından sadece vatandaşlara sosyal yardım imkanı sağlanmıyor aynı zamanda işsiz vatandaşların çalışma hayatına dönmeleri için yardımcı da olunuyor. Bu da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programları içerisinde yer alan İşe Başlama Yardımı ile mümkün olabiliyor.

İŞE BAŞLAMA YARDIMI NEDİR?

Aile Bakanlığı’nın pek fazla bilinmeyen bu sosyal yardım programı ile işsiz vatandaşların işe yerleştirilmeleri için aracılık ediliyor. İŞKUR üzerinden bu vatandaşlara uygun olabilecek işler bulunuyor ve işe yerleşmeleri sağlanıyor. Bu yönlendirme ile işe başlayacak olan vatandaşları teşvik etmek amacıyla işe başlamaları halinde nakit destek de sağlanıyor. Bu nakit desteği alan vatandaşlar ek olarak da en az asgari ücret kadar maaş alacakları bir iş sahibi oluyorlar.

ŞARTLARI NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın İşe Başlama Yardımı programı kapsamında ödenen nakit desteği belirli şartlarda alınabiliyor. Öncelikle bu sosyal yardımdan her işsiz vatandaş yararlanamıyor. Aile bakanlığı sadece bakanlıktan düzenli sosyal yardım yapılan hanelerde yaşan 18 ile 55 yaş arasında olan ve çalışabilir durumda bulunanlara bu imkanı sağlıyor.

Aile Bakanlığı tarafından bu vatandaşlar İŞKUR’a yönlendiriliyorlar. İŞKUR bu kişilerin kişisel özelliklerine, eğitimlerine, becerilerine, geçmiş iş tecrübelerine göre uygun olabilecek işleri bularak iş görüşmesine yönlendiriyor. Bu iş görüşmesine giden vatandaş işveren ile yaptığı görüşmede anlaşma sağlaması halinde sigortalı bir işe başlıyor. En az asgari ücretle işe başlayan bu vatandaşlara Aile Bakanlığı bir de nakit destek imkanı sağlıyor.

İŞE BAŞLAMA YARDIMI KAÇ TL?

İŞKUR’un yönlendirdiği işe başlayan vatandaşların işe başladıkları Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinde görülebiliyor. Aile Bakanlığı bu bilgiyi gördükten sonra bu vatandaşa nakit yardımda bulunuyor. Bakanlık tarafından verilen bilgiye göre İşe Başlama Yardımı brüt asgari ücretin üçte birine karşılık geliyor. Bu vatandaşlara yaklaşık 3.350 TL ödeme yapılıyor.