35.000 TL ihtiyaç kredisi kampanyası! Düşük faiz, esnek taksit Halkbank, Ziraat, Vakıfbank'ta!

İhtiyaç kredileri için kamu bankalarından son bir atak geldi. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank vatandaşlara 35.000 TL ihtiyaç kredisi vereceklerini açıkladılar. Kamu bankaları yüzde kaç faizle ihtiyaç kredisi veriyorlar?
35.000 TL ihtiyaç kredisi kampanyası! Düşük faiz, esnek taksit Halkbank, Ziraat, Vakıfbank'ta!

Finansal sorunlar yaşayan vatandaşlar çareyi bankalardan ihtiyaç kredisi kullanmakta buluyorlar. Bankaların ihtiyaç kredisi kampanyalarından yararlanan vatandaşlar yaşadıkları ekonomik sıkıntıları öteleyebiliyorlar. Bu da bu çok zorlu ekonomik süreçte büyük bir avantaj sağlıyor. Ancak ihtiyaç kredisi çekerken kredi maliyetlerinin büyük bir önemi bulunuyor.

BANKALAR YÜKSEK MALİYET İSTİYORLAR

İhtiyaç kredilerinde daha önceki dönemlerde standart maliyetler uygulanıyordu. Kamu bankaları ile özel bankalar arasında pek de fazla maliyet farkı bulunmuyordu. Ancak bu fark son dönemlerde oldukça açıldı. Türk lirasının geleceğinin belirsiz olması nedeniyle özel bankalar yüksek kredi faizleri talep ediyorlar. Kamu bankalarının ihtiyaç kredisi faizlerinde bir değişiklik yapılmadı. Kamu bankaları çok daha uygun maliyetle ihtiyaç kredisi verirken bu tamamen kamu bankası sorumluluğundan kaynaklanıyor.

36 AY VADE İLE KREDİ VERİLİYOR

İhtiyaç kredisi kullanırken vatandaşlara uygulanan en uzun vade 36 ay olabiliyor. Bunda herhangi bir değişiklik banka tarafından yapılamıyor. Kurallar BDDK tarafından konulurken sürenin uzatılmasına dair esnetme uygulanamıyor. Bunun bir diğer ayrıntısı ise 50.000 TL'ye kadar olan ihtiyaç kredilerini kapsaması oluyor. 50.000 TL'nin aşılması halinde ihtiyaç kredisi azami vade süre 24 aya düşüyor.

VAKIFBANK 35.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

vakifbank-ihtiyac-kredisi.jpg

Vakıfbank'tan ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünen vatandaşlar bu bankaya kredi başvurusu yapmaları halinde aylık yüzde 1,89 oranlı faiz ile karşılaşıyorlar. 36 ay vadeli 35.000 TL ihtiyaç kredisi çekilirse aylık taksit tutarı 1.454 TL oluyor. Toplam kredi maliyeti ise 52.356 TL olarak hesaplanıyor.

ZİRAAT BANKASI 35.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

ziraat-ihtiyac-kredisi.jpg

Ziraat Bankası'nın ihtiyaç kredisi aylık faiz oranı yüzde 1,94 olarak açıklandı. 36 ay vadeli 35.000 TL ihtiyaç kredisi kullanılması halinde müşteriler bankaya her ay 1.468 TL kredi taksiti ödüyorlar.

HALKBANK 35.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

halkbank-ihtiyac-kredisi.jpg

Halkbank'tan ihtiyaç kredisi kullanılması halinde kredi maliyetleri aylık yüzde 1,89 oranlı faizle hesaplanıyor. 36 ay vadeli 35.000 TL ihtiyaç kredisi çekilmesi halinde kredi vadesi süresince her ay 1.454 TL kredi taksiti ödeniyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 52.356 TL oluyor.