3600 Ek Gösterge Mağduriyetlerin Giderilmesi İçin Yargıya Taşınıyor

Enerji Bir-Sen ve Memur Sen, teknik personeller ile idari personellerin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için 3600 ek gösterge düzenlemesini yargıya taşıyor.
3600 Ek Gösterge Mağduriyetlerin Giderilmesi İçin Yargıya Taşınıyor

AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Memur-Sen, 3600 ek gösterge düzenlemesinin memurlar arasında 12 kattan fazla ek gösterge zammı farkı oluşturduğu gerekçesiyle düzenlemeyi mahkemeye taşımaya karar verdi. 3600 ek gösterge düzenlemesi, eşitlik ilkesine aykırı olması gerekçesi ile iki ayrı koldan mahkemeye gidiyor. Memur-Sen’in Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, 3600 ek gösterge düzenlemesinin aynı statüde olun farklı sınıflarda olan çalışanlar arasında uçuruma neden olduğunu dile getirdi.

Tonbul Sözcü'ye yaptığı açıklamada, Temmuz ayında Meclis'ten geçen 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin değişiklik yapılması gerektiğini, düzenlemenin eşitlik ilkesine aykırı olduğunu bu nedenle de düzenlemeyi mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.

3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ MAHKEMEYE GİDİYOR

3600 Ek Gösterge Mağduriyetlerin Giderilmesi İçin Yargıya Taşınıyor

3600 ek gösterge düzenlemesi Enerji Bir-Sen ve Memur-Sen tarafından iki ayrı koldan mahkemeye gidiyor. Tonbul, başkanı olduğu sendikanın teknik personelleri ile idari hizmet çalışanlarının mağduriyetini gidermek için dava açılacağına dikkat çekti. 3600 ek göstergeden 2 yıllık eğitim, sağlık ve din hizmetlerinde çalışanların yararlanabildiğini dile getiren Tonbul, teknik hizmetler sınıfında olanların düzenlemenin dışında bırakıldığını, genel idare hizmetleri sınıfındaki personellerin ise tamamen mağdur olduğunu vurguladı.

ARADA 12 KAT FARK VAR

Tonbul açıklamasında "3600 ek göstergeden yararlandırılanlar yıl başında temmuz zammıyla birlikte 2 bin 397 lira ek gösterge zammı alacak. Buna karşılık sadece 600 ek gösterge verilen 2 yıllık teknikerler ile 4 yıllık üniversite mezunu şefler sadece 195 lira alabilecekler. Arada 12 kat fark var. Bu kabul edilemez bir uçurum” ifadelerini kullandı. Aykırılık iddiası gerekçesi ile sendika olarak Anayasa Mahkemesi'ne gidemediklerini de söyleyerek eşitlik ilkesine aykırılık gerekçesi ile idari yargıya dava açılacağını mağduriyetin bu şekilde Anayasa Mahkemesi'ne taşınacağını düşündüklerini, Memur-Sen'in de daha kapsamlı davalar üzerinde çalıştığını belirtti.