37 ile duyuru yapıldı Halkbank ve Ziraat Bankası hesaplara 500 TL yatırıyor para iadesi için 5 gün süreniz var

Türkiye'nin en büyük 2 bankası olmasının yanı sıra aynı zamanda devlet bankası olması ile de güven veren Ziraat Bankası ve Halkbank para iadesi duyurusu yaptı. 37 ilde para iadesi hesaplara yatırılıyor.
37 ile duyuru yapıldı Halkbank ve Ziraat Bankası hesaplara 500 TL yatırıyor para iadesi için 5 gün süreniz var

Vatandaşlar hayat pahalılığı ve yükselen enflasyon rakamları nedeni ile geçim sıkıntısı çekmeye devam ederken devlet yeni sosyal yardım paketleri ile devreye girmiş ve dar gelirli vatandaşlar için yardım muslukları açılmıştı. Devletin ödediği sosyal yardım paketlerinde bir yandan ödenen yardım rakamları arttırılmış, bir yandan da yeni destek paketleri devreye alınmıştı. 

Devlet sosyal yardım paketlerinin yanı sıra aynı zamanda yüksek kiralardan bunalan ve kira ödemek yerine kendi evinin taksitlerini ödemek isteyen kişilere yönelik olarak TOKİ 250 bin sosyal konut projesini devreye almıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eylül ayında yaptığı duyuru ile başvurusu başlayan sosyal konut projesinde satışa sunulan 250 bin konut için 5 milyon kişinin başvurusu kabul edilerek kuraya katılma hakkı verilmişti. 

TOKİ BAŞVURU PARASI ÜCRETİ İADESİ 37 İLDE BAŞLADI! 

Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden TOKİ başvurusu yapan kişiler büyük bir umutla kurada adlarının çıkmasını beklerken 7 Kasım 2022 tarihi itibari ile başlayan kura çekilişlerinde bugün itibari ile 37 ilde süreç tamamlandı. Kuraları çekilen illerde ismi çıkan kişiler ev sahibi olma şansı yakalarken ismi çıkmayan kişiler için ise para iadesi süreci başladı. 

ZİRAAT BANKASI VE HALKBANK TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ PARA İADESİ NASIL ALINIR?

Kurada adı çıkmayan kişiler için para iadeleri için başvuru ekranı açıldı. TOKİ başvuru parası iadesi için Halkbank internet üzerinden başvuru yapılmasına olanak sağlarken Ziraat Bankası başvurusu ise paranın yatırıldığı şube üzerinden yapılıyor. Halkbank TOKİ para iadesi 2022 için başvuru ekranına aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz... 

Konu hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise TOKİ 4. etap kura çekimi ile 30 ilde sürecin tamamlandığını 7 ilde ise 19 Aralık tarihine kadar sürecin tamamlanacağını ve böylelikle 37 ilde para iadesi yapılacağını duyurdu. 

Kurada adı çıkmayan kişiler çekiliş gününü takip eden 5 iş gününün sonunda başvuru yaparak yatırdığı 500 liralık başvuru parasını iade alabilecek.