4.300 TL destek maaşı! Devlet her ay bankaya yatırıyor!

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardımları ile alakalı olarak yeni gelişmeler merak ediliyor. Kimlere Aile Bakanlığı tarafından sosyal yardım ödemesi yapılıyor? Hangi vatandaşlar, kaç TL sosyal yardım alabilirler?
4.300 TL destek maaşı! Devlet her ay bankaya yatırıyor!

Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeler çoğu vatandaşın bütçesini sarsıcı bir etki yaptı. Bütçeleri sarsılan vatandaşlar da ek kaynak bularak geçim sıkıntılarını hafifletmeyi amaçlıyorlar. Bu da sadece bazı vatandaşlar ile sınırlı kalacak şekilde sosyal yardımlar ile gerçekleşebiliyor. Aile Bakanlığı tarafından yönetilen sosyal yardım programları üzerinden vatandaşlara her ay milyarlarca liralık sosyal yardım dağıtılıyor. Bu sosyal yardımlar için bazı koşullar belirlenirken koşulları uyanlar devletten yardım ödemesi alıyorlar.

DUL KADINLARA 1.000 TL MAAŞ!

Eşini kaybeden vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları hafifletmek isteyen Aile bakanlığı herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve son resmi nikahlı eşini kaybeden kadınlara sosyal yardım ödemesi yapıyor. Bu kapsamda kadınlara aylık 1.000 TL olmak üzere iki ayda bir 2.000 TL ödeme yapılıyor. Bu kadınlar herhangi sigortalı bir işe girene kadar veya bir başka evlilik yapana kadar bu sosyal yardımı almaya devam ediyorlar.

HASTALIK YARDIMI MAAŞI!

Bazı hastalıklar vatandaşların çalışma hayatından sosyal yaşamına kadar etki edip cciddi zararlarla karşılaşmalarına neden oluyor. Bunun için de Aile Bakanlığı bir sosyal yardım programı üzerinden düzenli maaş ödemesi yapıyor. Buna göre Tüberküloz veya SSPE hastası olan vatandaşlara bakanlık maaş bağlıyor. Bu kapsamda vatandaşlara her ay 4.336 TL maaş ödemesi yapılıyor.

65 YAŞ MAAŞI VERİLİYOR!

Sosyal güvencesi olmayan ve gelirleri de düşük olan 65 yaş üstü vatandaşlara Aile Bakanlığı tarafından 65 yaş maaşı bağlanıyor. Eşi ile kendisinin aylık ortalama geliri 2.835 TL’yi aşmayan 65 yaş üstü vatandaşlara bu maaş bağlanıyor. Bu doğrultuda sosyal yardımı almaya hak kazanan vatandaşlara aylık 1.594 TL ödeme yapılıyor.

ASKER AİLELERİ MAAŞA BAĞLANIYOR

Vatani görevini yapmak için silah altına alınan askerlerin aileleri muhtaç durumdaysalar Aile Bakanlığı bu ailelere de sosyal yardım ödemesi yapıyor. Ailelerin sosyal güvencesi yoksa bu sosyal yardımdan yararlanma hakları bulunuyor. Eğer askere alınan kişi evliyse u sosyal yardımdan eşi, evli değilse anne ve babası yararlanabiliyor. Bu kapsamda aylık 800 TL ödeme yapılıyor. Her ay yapılmayan ödemeler 2 ayda bir 1.600 TL olarak ödeniyor.