Memurlara 3.000 TL ek zam! Cumhurbaşkanı açıklayacak, maaş zammı kulislere sızdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memurlar için özel bir açıklama yapacağı iddia edildi. Ankara kulislerine göre memur maaşlarına ek zam yapılacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu 1 Mayıs’ta açıklayacak. Memur maaşlarına ne kadar ek zam yapılacak?
Memurlara 3.000 TL ek zam! Cumhurbaşkanı açıklayacak, maaş zammı kulislere sızdı!

Türkiye’de seçim öncesinde vatandaşlara yönelik bazı özel sürprizler yapılıyor. Her kesime sırasıyla çeşitli imkanlar sağlanırken Ankara kulislerinde memurlar için açıklanacak olan sürprizin detayları konuşulmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu iddialara göre memur maaşlarına ek zam yapılmasına dair alınacak kararı açıklayacak. Yapılacak olan ek zam için ise konuşulan rakamlar da sızdı. Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak?

MEMYRLARA EK ZAM YAPILACAK KULİSİ!

TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan tarafından ortaya atılan iddiaya göre memurlar için 3 ayrı zam formülünün görüşüldüğü bildirildi. Memurlara ek zam ile alakalı olarak Ankara’nın ekonomi kulisini paylaşan Ahmet Sözcan, “Memurlara yılın başında toplam yüzde 30’lük zam yapılmıştı, asgari ücrete yüzde 50 zam yapılmıştı. Şu anda aile yardımı ödeneği de dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 lira. Tabi kademe kademe ve yapılan işe göre memur maaşları değişiyor. Başkent kulislerinde memura ek zam yapılacağı söyleniyor.

Kulis bilgisi olarak üç formül üzerinde duruluyor. Birincisi düşük maaş alan memurlara seyyanen zam yapılması, seyyanen zammın 3 bin ila 2 bin lira arasında alacağı konuşuluyor. İkinci formül ise memur maaşlarına seyyanen zam yapılıp üzerine belirli bir oranda zam yapılması yönünde. Üçüncü formül ise yüzde 20 ile yüzde 30 arasında bir ek zam yapılmasıdır.” dedi.

1 MAYIS'TA AÇIKLANACAK!

Memur maaşlarına yapılacak olan ek zam ile alakalı olarak kararın 1 Mayıs’ta açıklanacağı da bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs’ta Memur-Sen Genel Kurulu’na katılacak ve burada bir konuşma yapacak. Bu konuşmada memurlara yönelik ek zam açıklaması da yapması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kararı kamuoyuna duyuracağı belirtildi.

ZAM SEÇİM SONRASI!

Öte yandan yapılacak olan bu ek zam Mayıs ayında maaşlara yansıtılamayacak. Memur maaşlarına zam yapılmasına dair kararın TBMM Genel Kurulu’nda alınması gerekiyor. TBMM seçim için tatil olduğundan dolayı bu yönde bir karar çıkmayacak. Ancak seçimden sonra ek zam ile alakalı karar alınıp yürürlüğe girebilecek. Yalnız bu zam kararı Mayıs ayından itibaren geçerli olacak şeklinde ek bir madde yasal düzenlemeye eklenirse memurlar yasal düzenleme sonrasında fark ödemelerini alabilecekler.