5.359 TL Taksitle 48 Ay Vadeli 150 Bin TL Taşıt Kredisi Akbank'ta!

Taşıt kredisi kullanmak isteyenlere Akbank tarafından önemli bir fırsat verildi. Makul bir faiz oranı ile taşıt kredisi kullanabilen Akbank müşterileri sıfır kilometre araç sahibi oluyorlar. 150 Bin TL taşıt kredisi aylık kaç TL taksitle veriliyor?
5.359 TL Taksitle 48 Ay Vadeli 150 Bin TL Taşıt Kredisi Akbank'ta!

Otomobil sahibi olmak her geçen gün oldukça zorlaşmaya devam ediyor. Bir yandan vatandaşın düşen alım gücünün yanında diğer yandan yükselen otomobil fiyatları insanları zorluyor. Bu piyasa ortamında araç satın almak isteyenlerin en önemli finansman desteklerini bankalar sağlıyor. Taşıt kredisi kampanyaları ile nakit desteği veren bankalar otomobil alımını biraz olsun kolaylaştırıyor. Akbank da uygun maliyetle taşıt kredisi veren bankalar arasında yer alıyor. Peki Akbank'tan taşıt kredisi çekenler ne kadarlık maliyetlerle karşılaşıyor?

AKBANK TAŞIT KREDİSİ FAİZİ YÜZDE KAÇ?

Özel bankaların kredi faizlerinde son dönemlerde oldukça yüksek seviyeler belirleniyor. Ekonomik öngörülemezlik arttıkça bankalar kredi maliyetlerini artırıyor. Bu kapsamda Akbank diğer özel bankalar arasında sıyrılıyor. Kamu bankalarının ardından en uygun faizle taşıt kredisi veren Akbank tarafından müşterilere aylık yüzde 2,05 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sağlanıyor. 

TAŞIT KREDİSİ SINIRLAMALARI NELERDİR?

BDDK'nın koyduğu ilkeler gereği taşıt kredisi kullanımında bankalar müşterilerine bazı sınırlamalar uyguluyorlar. 400 Bin TL'ye kadar değeri olan otomobillere yüzde 70 oranında kredilendirme ile 48 aya kadar vade imkanıyla taşıt kredisi kullandırılıyor. Yani 400 Bin TL değeri olan bir otomobil için en fazla 280 Bin TL taşıt kredisi verilirken bu kredi 48 aya kadar vadeye bölünebiliyor. 

Otomobilin değeri 400 Bin TL ile 800 Bin TL arasındaysa müşteriler en fazla yüzde 50 kredilendirme ile 36 aya kadar vade imkanıyla taşıt kredisi kullanılabiliyor. 800 Bin TL ile 1,2 Milyon TL arasındaki araçlara ise yüzde 30 kredilendirme ve 24 aya kadar vade ile kredi verilebiliyor. 1,2 Milyon TL ile 2 Milyon TL arasındaki araçlara ise yüzde 20 oranında kredilendirme ile 12 aya kadar vadeli taşıt kredisi kullandırılabiliyor. Eğer müşterinin satın almak istediği otomobilin değeri 2 Milyon TL'yi aşarsa bu araç için taşıt kredisi verilemiyor. 

150 BİN TL TAŞIT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

5.359 TL Taksitle 48 Ay Vadeli 150 Bin TL Taşıt Kredisi Akbank'ta!

Akbank'tan taşıt kredisi kullanan müşterilere banka tarafından aylık yüzde 2,05 oranında faiz uygulanıyor. 48 ay vadeli 150 Bin TL taşıt kredisi çekenler Akbank'a aylık 5.359 TL kredi taksiti ödüyorlar.