75 Bin TL destek kredisi! Bakan açıkladı, 12 ay ödemesiz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 75 Bin TL’lik yeni bir destek kredisi açıkladı. Bu destek kredisinin kullananların 12 aylık ödemesiz dönem avantajı da elde edileceği bildirildi.
75 Bin TL destek kredisi! Bakan açıkladı, 12 ay ödemesiz!

Türkiye’de devlet tarafından verilen destek kredilerine dair yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Bu kapsamda vatandaşlara her alanda destek kredisi imkanları sağlanıyor. Buna dair en son gelişmeyi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıkladı. 75 Bin TL’lik destek kredisi açıklaması yapan Bakan Mustafa Varank bu kredinin ayrıntıları hakkında da bilgi verdi.

KOSGEB VERECEK!

Açıklanan yeni destek kredisi tamamen KOBİ’lere yönelik olacak. Deprem bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelere kullandırılacak olan bu destek kredisi ile bakım, tadilat, onarım, personel, ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderler karşılanabilecek. 75 Bin TL üst limiti olan bu destek ilgili işletmelere geri ödemeli olarak kullandırılacak. Bu destek kredisi KOSGEB organizasyonunda dağıtılacak.

Konuya dair bir açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Yaraları sarmaya devam ediyoruz. Depremde iş yerleri hasar gören ve bu zorlu şartlara rağmen işlerine devam eden KOBİ’lerimizi yalnız bırakmıyoruz. KOSGEB aracılığıyla bu işletmelerin; bakım, onarım, personel gibi ihtiyaçlarına 75 Bin TL destek sağlıyoruz.” dedi.

KİMLER, NASIL KULLANABİLECEK?

75 Bin TL destek kredisi için kullanımın nasıl olacağı da bildirildi. Buna göre iş yeri hasar durumuna göre işletmeler resmi makamlardan belge alacaklar. Deprem sonrası kurulan geçici nitelikteki çarşı alanlarında, sanayi sitelerinde faaliyet gösteren veya NACE Rev. 2’ye göre Kısım C – imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmeler 75 Bin TL destek kredisinden yararlanabilecekler.

İşletmelere verilecek olan bu destek kredisi için şartlar da aranacak. Buna göre işletmeler krediyi kullanacakları giderleri KOSGEB’e bildirecekler. Bu bildirilecek olan giderlerin büyük deprem felaketinden sonra oluşup oluşmadığına bakılacak. Eğer giderler 6 Şubat’tan sonra oluşmuşsa bu destek kredisi kullanılabilecek.

GERİ ÖDEMELER BELLİ OLDU!

75 Bin TL destek kredisi alanların geri ödemeleri nasıl yapacaklarına dair de bilgi verildi. Buna göre kredi alındıktan sonra 12 ay boyunca herhangi bir ödeme yapılmayacak ve 1 yıl ödemesiz olacak. Ardından 4’er aylık dönemler halinde 6 eşit taksitle ödemeler yapılacak. Toplam 24 aylık süreçte kredi geri ödemesi tamamlanmış olacak.