81 ilde başvuru ekranı bu sabah açıldı! Çocuğu olan ailelere 3.035 TL para yardımı

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik devlet yardımları tüm hızı ile devam ederken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çocuklu ailelere sosyal yardım ödemelerine tüm hızı ile devam ediyor. Çocuklu ailelere para yardımı için başvuru şartları belli oldu.
81 ilde başvuru ekranı bu sabah açıldı! Çocuğu olan ailelere 3.035 TL para yardımı

81 ilde başvuru ekranı bu sabah açıldı! Çocuğu olan ailelere 3.035 TL para yardımı - Devletin sosyal yardımları tüm hızı ile devam ederken pek çok yeni yardım paketi ile vatandaşlara yönelik maddi destekler yapılmaya başlanmıştı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir yandan yeni destek paketlerini devreye alırken bir yandan da hali hazırda uygulamada bulunan sosyal yardım paketlerinde miktar güncellemesine giderek rakamları arttırmıştı. Yeni uygulamaya alınan sosyal yardımlardan biri de çocuklu ailelere yönelik olarak açıklanan 3 bin 35 liralık destek paketi olarak öne çıktı. 

ÇOCUĞU OKULA GİDEN AİLELERE SOSYAL DESTEK ÖDEMESİ! 

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş vatandaşları mağdur ederken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir kere daha devreye girmiş ve yeni sosyal yardım paketlerini devreye almıştı. Farklı destek paketleri ile ihtiyaç sahiplerine sosyal yardımlar tüm hızı ile devam ederken okula giden çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destek ödemeleri de başladı. 

3300 TL YARDIM BAŞVURUSU ŞARTLARI NELER?

 Eğitim maliyetlerinde yaşanan artış en çok dar gelirli vatandaşları olumsuz etkilerken çocuğunun eğitimi için zorlanan ailelere de yardım parası ödeneceği ilan edilmişti. Yapılacak olan destekten yararlanmak isteyen ailelerin ihtiyaç sahibi olma şartı bulunurken sosyal yardım parası alan ailelerin çocukları için ayrıca eğitim yardımı yapılacak. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için başarılı olma şartı aranırken üniversite öğrencileri için de belirlenen not ortalamasının üzerinde yer alması talep edilecek. Yine bu yardımlardan sadece devlet okullarında okuyan öğrenciler yararlanabilecekler. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi olan aileler 3.035 TL ile 3 bin 300 TL arasında değişen rakamlarda yardım alırken üniversite öğrencileri için ise 5500 TL sosyal yardım parası ödenecek.