850 TL ve 1.250 TL ödeniyor! Devletten ailelere nakit destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara sağlanan ekonomik destek olan Aile Destek Paketi için Şubat ayı ödemeleri merak ediliyor. Aile Destek Paketi Şubat ayı ödemeleri yapıldı mı, ne zaman yapılacak?
850 TL ve 1.250 TL ödeniyor! Devletten ailelere nakit destek!

Türkiye’de ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulanan sosyal yardım programları ile ihtiyaç sahibi aileler destekleniyor. Bu destekleme ödemeleri de milyonlarca ailenin bütçelerine katkı sağlıyor. Aile Destek paketi de uygulanan önemli sosyal yardım programlarından birisi olarak biliniyor. Bu program kapsamında durumu pek iyi olmayan aileler nakit desteği alıyorlar.

AİLE DESTEK PAKETİ NEDİR?

Aile Destek Paketi olarak uygulanan sosyal yardım programı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenli sosyal yardımları arasında yer almıyor. Haziran 2023’e kadar sürecek olan bu sosyal yardım programı kapsamında her ay vatandaşlara ödemeler yapılıyor. Bu sosyal yardımdan yararlanabilmek için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Özellikle bir gelir şartı aranıyor. Hane içinde kişi başı ortalama aylık gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Çocuklu aileler bu sosyal yardım programından kolay bir şekilde yararlanıp ödeme alabiliyorlar.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Aile Destek Paketi kapsamında vatandaşlara sosyal yardım sağlanırken bunun miktarları da merak ediliyor. İlk başladığında vatandaşlara 450 TL ile 650 TL arasında değişen tutarlarda ödeme yapılıyordu. Ancak daha sonra zam yapılarak bu tutar 850 TL ile 1.250 TL arasına yükseltildi. Hak sahibi vatandaşlar her ay bu ödemeleri alabiliyorlar. Çok büyük bir destek olmasa da ihtiyaç sahiplerinin bir eksikliklerinin giderilmesine yardımcı olabiliyor.

ŞUBAT ÖDEMELERİ YAPILDI MI?

Aile Destek Paketi kapsamında Şubat ayı ödemeleri merak ediliyor. Bu ödemeler genellikle her ayın 15’ine kadar yapılabiliyor. Şu anda Şubat ayı ödemeleri yapılmadı ve ne zaman ödeneceğine dair de açıklamada da bulunulmadı. Yaşanan deprem felaketinden dolayı Aile Bakanlığı’nın tüm birimleri deprem bölgesine yönelmiş durumda. Bu ödemelerde kısa süreli bir gecikme olma ihtimali bulunuyor. Ancak deprem bölgesinde de bu imkandan yararlanan vatandaşlar olduğu ile Aile Destek paketi ödemelerinin gelecek hafta yapılması bekleniyor.