ABD enflasyonu altın fiyatlarını uçurdu! Gram altında yeni fiyat rekoru!

ABD enflasyon rakamları belli oldu. ABD’de yıllık enflasyon beklentilerden dahi iyi gelince altın piyasası sert yükseldi. Altın fiyatları ABD enflasyon verisi sonrasında ne kadar oldu?
ABD enflasyonu altın fiyatlarını uçurdu! Gram altında yeni fiyat rekoru!

Altın piyasası için bugün çok kritik bir verinin açıklanması bekleniyordu. Kısa bir süre önce ABD’de enflasyon rakamları açıklandı. Bu rakamların belli olmasının ardından dolar endeksinde değer kaybı kaybı yaşanırken altın fiyatları adeta uçtu. Altın piyasasında doping etkisi yapan ABD enflasyon rakamları piyasayı iyice karıştırdı.

BEKLENTİDEN İYİ GELDİ!

ABD enflasyonu yıllık yüzde 5’e geriledi. Beklenti ise bu rakamın yüzde 5i1 olarak açıklanmasıydı. Beklentileri iyimser anlamda aşan bu veri küresel ekonomiyi direkt olarak etkiledi. Dolar endeksi hemen düşüşe geçerken bu gevşemeden altın piyasası olabilecek en iyi şekilde yararlandı. FED baskısını kıran altın piyasasında yeni rekor kanalları açıldı.

FED’İN FAİZ BASKISI KALKABİLİR

FED bir süredir faiz artırımlarına son vermeyi tartışıyor. ABD’de iş dünyası artık faiz artırımlarının durmasını istiyor. FED ise buna enflasyonu gerekçe gösteriyordu. Enflasyonda iyileşme olunca FED’in faiz artırımı yapması hususunda direnci biraz daha kırılmış olacak. Bu konuda yeni faiz artırımlarının baştan gözden geçirilmesi gerekecek. Bu da altın piyasasından FED baskısının kalkması anlamına geliyor.

ALTIN FİYATLARI SERT UÇTU!

ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının hemen ardından altın fiyatları çok sert hareket etti. Enflasyon rakamları açıklanırken 2.009 dolar seviyesinde işlem gören ons altın mum çıkarak bir anda 2.020 doların üzerine kendisini attı. Şu anda da ons altın 2.026 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

ABD enflasyonu altın fiyatlarını uçurdu! Gram altında yeni fiyat rekoru!

GRAM ALTINDAN YENİ REKOR!

Ons altın fiyatının fırlaması ile beraber gram altında yeni bir rekor daha kırıldı. Daha önce rekor seviyesini test eden gram altında yeni rekor 1.259 TL oldu. Dolar kurunun da 19,31 TL olması da bu rekorda etkili oldu. Gram altın için kuyumcular şu anda 1.300 TL fiyat vermeye başladılar. Altın fiyatlarında çok büyük bir hareketlilik devam ediyor.