AK Parti'den EYT hakkında yeni açıklama! Süreç nasıl tamamlanacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile alakalı olarak Ak Parti’den yeni bir açıklama yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir EYT düzenlemesine dair yeni bilgiler verdi.
AK Parti'den EYT hakkında yeni açıklama! Süreç nasıl tamamlanacak?

Türkiye’de milyonlarca vatandaş bir an önce EYT düzenlemesinin yasalaşarak kendilerine emekli olma hakkı verilmesini bekliyorlar. EYT düzenlemesinin yasalaşması durumunda emekli olacak olan vatandaşlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu konudaki çalışmalarını ve buna dair açıklamaları çok yakından takip ediyorlar. EYT ile alakalı olarak AK Parti’den de yeni bir açıklama yapıldı.

AK PARTİ'DEN EYT AÇIKLAMASI!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir yaptığı açıklamasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptıkları değerlendirmeye dair de bilgilendirmede bulundu. EYT konusunda tarih açısından bir söylemde bulunmanın yanlış olacağını belirten Erkan Kandemir, “EYT şu zaman çıkacak diyerek bir açıklama yapmak zor. Çünkü Çalışma Bakanlığı’nın ilgili birimleri bu konuda ciddi bir mesai harcıyorlar. Üzerinde çalışma yürütülen çok sayıda EYT formülü bulunuyor. Bundan dolayı bizim bu çalışmaların bitmesini beklememiz gerekir.” dedi.

Bakan Vedat Bilgin ile EYT konusunu görüştüğünü açıklayan Erkan Kandemir, “Bakanımız ile bu konuyu değerlendirdik. Son bilgilere göre EYT düzenlemesini 2022 yıl sonuna kadar bitirmiş olacağız. Bakanımız EYT’ye dair çok alternatifli bir çalışma ortaya koyuyor. Açıklandığı zaman en ince detayına kadar düşünüldüğünü ve vatandaşlarımızın menfaatine olduğunu herkes görecek.” ifadelerini kullandı.

EYT YASASININ YOL HARİTASI BELLİ OLDU

EYT düzenlemesinin yol haritası belli oldu. Buna göre önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı şu anda devam ettirdiği çalışmaları neticelendirerek bir taslak hazırlayacak. Ardından ise sendikalardan bu taslak ile alakalı görüş alınacak. Bu görüşler alındıktan sonra metne son hali verilecek. Bunun peşine çalışmanın son hali Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Yapılan çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandığında da AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından TBMM Başkanlığına kanun teklifi verilecek. Bu konun teklifi önce komisyonda ardından ise Genel Kurul’da görüşülüp yasalaşacak. 2023 Ocak ayından itibaren de vatandaşlar EYT imkanından yararlanmaya başlayacaklar.