Akaryakıt fiyatında son dakika zammı! Motorinde gelen indirim, yerini zamlara bıraktı!

Brent petrol fiyatı geçtiğimiz günlerde son 6 ayın en düşük seviyelerine geriledi ve ardından dalgalanma yaşadı. Brent petrol fiyatındaki değişiklik, benzin ve motorin fiyatlarına yansıdı. Peş peşe gelen indirimler sonrası motorin fiyatına 81 kuruş zam geldi.
Akaryakıt fiyatında son dakika zammı! Motorinde gelen indirim, yerini zamlara bıraktı!

Küresel piyasalarda petrol fiyatları Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştan dolayı sert yükseliş yaşadı. Geçtiğimiz aylarda görülen bu yükselişler, Batılı ülkeler başta olmak üzere birçok ülkenin Rusya’ya karşı ve Rus petrolüne karşı yaptırımlar uygulamaya başlamasıyla birlikte sert dalgalanmalara dönüştü.

Bu gelişmelerle birlikte söz konusu dönemde hızla yükselen yurtiçi enflasyon ve küresel enflasyon rakamlarıyla birlikte akaryakıt fiyatları da 30 TL seviyelerine kadar ulaştı. Geçen hafta 6 ayın en düşük seviyelerine gerileyen Brent petrol fiyatı sonrasında akaryakıt fiyatlarına da indirimler yansımıştı. Ancak akaryakıtta yeni gün yine zamla başladı.

AKARYAKIT FİYATLARINDA YENİ ZAM!

Geçtiğimiz hafta benzin ve motorin fiyatlarına peş peşe indirimler uygulanmıştı. Temmuz ayının sonlarında gelen indirimlerin ardından, Brent petrol fiyatındaki düşüşleri takiben 6 Ağustos günü itibariyle de benzin fiyatlarına 2 lira 23 kuruşluk ve motorin fiyatlarına da 1 lira 15 kuruşluk indirim uygulanmıştı. Brent petrol fiyatının 100 doların altına gerilemesiyle birlikte gelen indirimler sonrasında 10 Ağustos tarihinde motorin fiyatına ek olarak 1 liralık daha indirim gelmişti. Ancak bu indirim sonrası motorin fiyatı yeniden zamla karşılaştı.

İNDİRİM SEVİNCİ KISA SÜRDÜ

Akaryakıt fiyatında son dakika zammı! Motorinde gelen indirim, yerini zamlara bıraktı!

Özellikle dizel araç sahiplerini sevindiren akaryakıt indirimlerinin sevinci kısa sürdü. Motorin fiyatına 10 Ağustos itibariyle yansıyan 1 liralık indirim sonrasında dün gece yarısından itibaren motorin fiyatına bu kez de 81 kuruşluk zam geldi. Ancak benzin fiyatında ise bir değişiklik olmadı. Peş peşe gelen indirim ve zamlar sonrası güncel akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?

11 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Gelen indirimler ve zamlar sonrası 11 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları şöyle:

  • İstanbul’da – benzinin litresi 20,4 TL, motorinin litresi 23,18 TL

  • Ankara’da – benzinin litresi 20,15 TL, motorinin litresi 23,27 TL

  • İzmir’de – benzinin litresi 20,16 TL, motorinin litresi 23,28 TL