Akaryakıtta fiyatlar değişiyor! Motorine indirim, fiyatlar kaç TL olacak?

Akaryakıt fiyatlarında bu gece yarısından itibaren bir değişiklik yapılacağı bildirildi. Motorin için indirim kararı alınırken indirimin ne kadar olacağı da açıklandı.
Akaryakıtta fiyatlar değişiyor! Motorine indirim, fiyatlar kaç TL olacak?

Türkiye’de akaryakıt fiyatları zamlarla gündeme gelirken ibre bir anda terse döndü. Küresel piyasalarda petrol fiyatları düşünce Türkiye’de de akaryakıt maliyetleri geriledi. Gerileyen bu akaryakıt maliyetleri ile beraber araç sahiplerini sevindirecek gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Akaryakıt sektörü kaynaklarından alınan bilgilere göre bu gece yarısından itibaren geçerli olacak bir indirim daha gündeme alındı.

BAYRAMDAN ÖNCE İNDİRİM YAPILMIŞTI!

Akaryakıtta bayram öncesinde bir indirim daha uygulanmıştı. Gelişen maliyetler neticesinde motorinin litresinde 91 kuruş, benzinin litresinde ise 1,21 TL indirim uygulanmıştı. Bayramda araç sahipleri daha ucuz fiyatlarla akaryakıt alabilmiş ve maliyetleri küçük de olsa değişmişti. Bu yeni fiyatlara henüz alışmadan bir indirim haberi daha geldi.

MOTORİNE YENİ İNDİRİM GELİYOR

Akaryakıt sektörü kaynakları yapılacak indirimler ile zamları önceden kamuoyuna açıklıyorlar. Belirli hesaplamalarla gerçekleştirilen indirimler bazı sınırları aşınca indirim uygulaması yapılıyor. Buna bağlı olarak motorin için yeni bir indirim açıklaması yapıldı. Yapılan bu bilgilendirmeye göre motorinin litre fiyatında yeni bir indirim devreye alınıyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak değişime göre motorinin litre fiyatında 47 kuruş indirim uygulanacak. Bu indirim ile beraber akaryakıt maliyetlerinde bir miktar gerileme meydana gelmiş olacak.

BENZİNE İNDİRİM YOK!

Benzin fiyatlarına da indirim olup olmayacağı merak ediliyor. Edinilen bilgilere göre benzin maliyetlerinde fiyat değişimine neden olabilecek bir farklılık olmadı. Bundan dolayı benzinin litre fiyatında herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek. Küresel piyasalarda maliyetler takip edilmeye devam edilecek. Eğer bir maliyet farkı oluşursa hafta bitmeden benzin için de indirim açıklaması yapılabilecek.

MOTORİN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde gelecek 47 kuruşluk indirimin ardından motorinin litre fiyatı İstanbul’da 19,68 TL’ye, Ankara’da 20,10 TL’ye ve İzmir’de 20,18 TL’ye gerileyecek.