Akaryakıtta indirim furyası! Motorinde indirim üstüne indirim!

Akaryakıt fiyatlarına dair ardı ardına indirim haberleri gelemeye devam ediyor. Dün gece yarısı indirim yapılan motorin için bir indirim daha açıklandı. Motorin litre fiyatına ne kadar indirim yapılacak?
Akaryakıtta indirim furyası! Motorinde indirim üstüne indirim!

Küresel petrol piyasalarını sarsan fiyat hareketleri Türkiye’de araç sahipleri için ardı ardına akaryakıt indirimi imkanı sağladı. Petrol fiyatlarında meydana gelen derin düşüş Türkiye gibi petrol ürünlerinin çoğunu ithal eden ülkelerde maliyet azalması ile sonuçlanıyor. Bunun etkisiyle de akaryakıt fiyatlarında indirim alanı oluşuyor ve bu fiyatlara yansıtılabiliyor. Akaryakıt sektörü kaynaklarından yeni bir indirim haberi daha geldi.

PETROL FİYATLARI GERİLİYOR!

Petrol fiyatlarında bir gerileme hareketi bir süredir takip ediliyor. Kısa bir süre öncesine kadar 90 dolar seviyesini aşmaya çalışan brent petrolün varil fiyatı 70 dolar barajına iyice yaklaştı. Bugün gerçekleşen toparlanma hareketi ile biraz fiyat artışı yaşanan petrolde brent petrolün varil fiyatı 72 dolara kadar çıkabildi. Bu fiyat gerilemeleri tahmin ediliyordu ve fiyatların daha da düşmesi olası beklentiler arasında bulunuyor.

MOTORİNE DÜN GECE İNDİRİM GELDİ!

Akaryakıt fiyatlarında Türkiye’de bir süredir indirim furyası başladı. Maliyetlerdeki düşüşlere bağlı olarak dün gece yarısı itibariyle motorinin litre fiyatına 1,30 TL indirim yapıldı. Fiyatlar pompaya yansıtılırken araç sahipleri daha düşük fiyatla mazot almaya başladılar. Şimdi ise motorin için hiç ara vermeden bir indirim haberi daha geldi.

BU GECE YİNE İNDİRİM VAR!

Motorin için akaryakıt sektörü kaynakları yeni bir indirim haberi daha verdiler. Dün gece yarısından itibaren indirim uygulanan motorine bu gece yarısından itibaren de yeni bir indirim uygulanacak. Buna göre fiyatlar litre başı olmak üzere 49 kuruş daha düşecek. Bu yeni indirim ile beraber motorin fiyatı oldukça gerilemiş olacak.

MOTORİN FİYATLARI KAÇ TL’YE DÜŞECEK?

Motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren uygulanacak olan 49 kuruşluk indirimin ardından yeni fiyatlar uygulamaya girecek. Buna göre motorinin litre fiyatı İstanbul’da 17,92 TL’ye, Ankara’da 18,28 TL’ye ve İzmir’de 18,36 TL’ye düşecek. Öte yandan benzinin litre fiyatında herhangi bir indirim uygulanmayacak.