Akaryakıtta sürpriz indirim! Motorin için ikinci indirim açıklandı!

Petrol fiyatlarında küresel çapta gerçekleşen düşüşlerin ardından akaryakıt fiyatlarında indirimlere devam ediliyor. Sektör kaynaklarına göre motorine bir indirim daha geliyor.
Akaryakıtta sürpriz indirim! Motorin için ikinci indirim açıklandı!

Türkiye’de son günlerde araç sahiplerini sevindirecek gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen indirimler yüz güldürüyor. Şimdi ise yeni bir indirim haberi verildi. Akaryakıt sektörü kaynaklarından elde edilen bilgilere göre motorin fiyatlarında yeni bir indirim daha yapılacak.

PETROL FİYATLARI DÜŞÜYOR

Küresel piyasalarda petrol fiyatlarında büyük hareketlilik meydana geliyor. Petrol fiyatları düşerken bu yönde beklentiler de yükseldi. Ekonomistler petrol fiyatlarına dair farklı tahminlerde bulunurken özellikle Mayıs ayına dikkat çekiyorlar. Küresel çapta Mayıs ayında petrol fiyatlarında değişkenlik görülebileceği bildirilirken şu anda brent petrolün varil fiyatı 80 dolar seviyesine kadar geriledi.

DOLAR KURU YÜKSELİYOR

Türkiye’de akaryakıt maliyetleri hesaplanırken dolar kuru üzerinden hesaplama yapılıyor. Dolar kurundaki yükselişler veya düşüşler akaryakıt fiyatlarında belirleyici oluyor. Son günlerde dolar kurunda yükseliş eğilimi bulunuyor. Bu yükseliş eğiliminden dolayı akaryakıt maliyetlerini arttıran bir etki yapması muhtemel olabiliyor. Ancak petrol fiyatlarındaki gerilemenin daha fazla oluşu fiyatlarda indirim yapılmasını gerektirebiliyor.

BAYRAMDAN ÖNCE İNDİRİM YAPILMIŞTI!

Bayramdan hemen önce akaryakıt fiyatlarında indirimler uygulanmıştı. Hem benzi hem de motorin fiyatlarına indirim gelmişti. Motorinin litre fiyatı 91 kuruş, benzinin litre fiyatı ise 1,21 TL düşmüştü. Yapılan son hesaplamalarla beraber motorin için yeni bir indirim daha gündeme geldi.

MOTORİN İNDİRİMİ BELLİ OLDU

Motorin fiyatlarına bayram öncesi yapılan 91 kuruşluk indirimin ardından şimdi de 47 kuruşluk bir ikinci indirim gündeme geldi. Akaryakıt sektörü kaynaklarının verdikleri bilgilere göre Pazartesi günün Salı gününe bağlayan gece yarısından itibaren motorine 47 kuruş indirim uygulanacak. Bu yapılacak indirimle beraber akaryakıt fiyatlarına yine tabela değişecek. Benzin için ise şimdilik herhangi bir indirim beklentisi bulunmuyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI!

İSTANBUL

Motorin: 20,18 TL
Benzin: 21,25 TL

ANKARA

Motorin: 20,54 TL
Benzin:21,60 TL

İZMİR

Motorin: 20,62 TL
Benzin: 20,57 TL