Akaryakıtta yeni indirim! 50 TL daha ucuza alınacak!

Akaryakıt fiyatlarına dair indirim haberlerine bir yenisi daha ekleniyor. Akaryakıt sektörü kaynaklarından yapılan bilgilendirmeye göre motorinden sonra bu gece yarısında benzine de indirim geliyor. Benzin indirimi ne kadar olacak?
Akaryakıtta yeni indirim! 50 TL daha ucuza alınacak!

Akaryakıt fiyatlarında tabelanın her gün değişmesine devam ediliyor. Motorine üst üste gelen indirimlerin ardından benzine de indirim olup olmayacağı merakla bekleniyordu. Akaryakıt sektörü kaynaklarından verilen bilgilere göre bu gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatında da indirim uygulanacak. Peki benzin indirimi kaç TL olacak?

PETROL FİYATLARI DÜŞÜŞTE!

Akaryakıt maliyetlerinin hesaplanması yapılırken küresel petrol piyasalarındaki fiyat değişimleri dolar kuru üzerinden hesaplanıp üzerine vergi eklenerek fiyatlar tespit ediliyor. Şu anda küresel petrol piyasalarında fiyatlar adeta paraşütsüz düşüyor. Petrol üreten ülkeler arasındaki üretim anlaşmazlıkları ve resesyon riskleri petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturdu. Buna bağlı olarak da brent petrolün varil fiyatı 73 dolara kadar geriledi.

Dolar kurunda hafif bir yükseliş takip edilse de bu durum akaryakıt maliyetlerinde çok yüksek miktarlı bir değişime neden olmuyor. Petrol fiyatlarının düşüşü ile beraber akaryakıt maliyetleri gerileyerek fiyatlarda indirim yapılabilmesine imkan doğdu. Bunun için de hem benzinde hem de motorinde indirimler gündeme geldi.

Motorin için bu hafta içerisinde üst üste indirimler uygulandı. Son olarak motorinin litre fiyatına dün geceden itibaren 49 kuruş daha indirim yapıldı. Akaryakıt sektörü kaynaklarının yaptıkları açıklamalara göre ise şimdi indirim sırası benzine geldi.

BENZİN İNDİRİMİ NE KADAR OLACAK?

Benzin fiyatlarına yapılacak olan indirim belli oldu. Buna göre sektör kaynakları benzinin litre fiyatında 1,06 TL indirim yapılacağını açıkladılar. Bu indirim bu gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıtılacak. 50 litrelik bir depo benzinde araç sahipleri bu geceden itibaren Yaklaşık 50 TL’lik bir tasarruf elde etme imkanı bulacaklar.

BENZİN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Bu gece yarısından itibaren uygulanacak olan benzin indiriminin ardından benzin fiyatlarının ne kadar olacağı merak ediliyor. Buna göre araç sahipleri benzinin litresini bu gece yarısından itibaren İstanbul’da 19,30 TL’ye, Ankara’da 19,70 TL’ye ve İzmir’de 19,70 TL’ye satın alabilecekler.