Akaryakıtta yeni zam kararı! Motorinin litre fiyatı zamlanıyor!

Akaryakıt sektörü kaynakları tarafından verilen bilgilere göre motorin fiyatları için zam kararı alındı. Motorin için yapılacak olan zam sonrasında yeni fiyatlar ne kadar olacak?
Akaryakıtta yeni zam kararı! Motorinin litre fiyatı zamlanıyor!

Türkiye’de akaryakıt maliyetleri ile alakalı olarak yeni fiyat gelişmeleri yaşanıyor. Petrol fiyatlarındaki düzeltmeler ve dolar kurundaki artışlar akaryakıtta yeni zamların kapısını araladı. Yeni zam ile alakalı olarak akaryakıt sektörü kaynakları tarafından yeni bilgiler verildi. Araç sahiplerinin yakıt maliyetini yükseltecek fiyat artışına dair detaylar belli oldu.

PETROL FİYATLARI TOPARLANIYOR!

Petrol fiyatları küresel piyasalarda bir süredir irtifa kaybederek düşmüştü. Ancak son günlerde hafif bir yükseliş hareketi takip edilmeye başlanmıştı. Brent petrolün varil fiyatı 76 dolar seviyesine kadar çıkarken fiyatlarda yükseliş eğiliminin devam edeceğine dair değerlendirmeler yapılıyor. Bu durum en çok Türkiye gibi petrol ürünlerin büyük bir kısmını ithalat kaleminden karşılayan ülkeler için olumsuz oluyor.

DOLAR KURU YÜKSELİŞTE!

Dolar kurunda meydana gelen yükselişler de akaryakıt fiyatlarına yapılacak olan zamlara zemin hazırlıyor. Dolar kuru baskılanarak bir seviyede tutuluyordu ve akaryakıt maliyetlerine pek bir etki yapmıyordu. Ancak kurdaki hareketler son günlerde hızlandı. Dolar kuru ekran fiyatında 19,80 TL’ye yükselirken serbest piyasada 20,40 TL’yi aştı. Bu durum da akaryakıtta maliyetleri TL cinsinden yükseltti.

MOTORİN İÇİN ZAM BELLİ OLDU!

Akaryakıtta maliyet güncellemelerine dair hesaplamalarda değişiklikler olunca akaryakıt sektörü kaynaklarından kamuoyuna bilgiler veriliyor. Gelen son bilgilere göre motorin maliyetlerindeki artışlar yeni bir zamma zemin hazırladı. Bundan dolayı motorinin litre fiyatına 76 kuruş zam yapılacak. Zamlı fiyatların bu gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıtılacağı bildirildi.

MOTORİN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Litre başı 76 kuruşluk zammın ardından motorinin litre fiyatı İstanbul’da 19,39 TL’ye, Ankara’da 19,70 TL’ye, İzmir’de 19,80 TL’ye yükselecek. Benzin için şu anda herhangi bir zam kararı bulunmuyor. Benzinin litre fiyatı İstanbul’da 19,81 TL, Ankara’da 20,16 TL, İzmir’de 20,15 TL seviyesinde bulunuyor.