Altın fiyatları yükselişe geçti! Gram, çeyrek, tam altın fiyatları kaç TL oldu?

Altın piyasasında günün fiyatları merak konusu oluyor. Altın fiyatları bugün kaç TL oldu? Gram altının kuyumcu fiyatı ne kadar?
Altın fiyatları yükselişe geçti! Gram, çeyrek, tam altın fiyatları kaç TL oldu?

Altın piyasası ile alakalı olarak araştırmalar yapılıyor. Altın yatırımı olanlar son fiyatları merak ediyorlar. Altın fiyatlarında meydana gelen son fiyat değişimleri hakkında günlük piyasa verileri belli oldu.

ONS ALTIN NE KADAR OLDU?

Güne yükseliş ile başlayan altın fiyatlarında yeniden kritik seviyeye doğru bir atak yapıldı. Ons altın 1.977 dolar seviyesine kadar gerilemişti. Bu noktadan gerçekleşen atak ile ons altın 1.995 dolar noktasına kadar sıçradı. Gün içerisinde ons altının 2.000 dolar seviyesini aşmak için hareket etmesi bekleniyor.

GÜNLÜK ALTIN FİYAT ANALİZİ

Merkez bankaları altına kısmi müdahalelerde bulunmaya devam ediyorlar. Altın alımlarında merkez bankaları ön plana çıkmış ve en çok da altın alımı yapan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olmuştu. Bazı merkez bankalarının ki bunların içerisinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın da olduğu iddia ediliyor altın satışları yaptığı bildirildi. Bu satışlarla beraber altın fiyatlarında geri çekilmeler yaşandığı ve satışlar sonrasında yeniden yükseliş hareketi başladığı belirtildi.

Altın piyasası için çok kritik bir sürece yaklaşılıyor. FED gelecek hafta 2-3 Mayıs tarihlerinde faiz kararını belirlemek için toplanacak. Bu toplantı öncesinde faiz artırımı yapılmasına kesin gözüyle bakılsa da bir sürpriz seçeneği de kenarda bekliyor. Alınacak karara göre altın piyasası kendisine yön belirleyecek. Yaklaşık bir haftalık süreçte altın fiyatların keskin bir yükseliş veya düşüş hareketi beklenmiyor.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Altın fiyatları ile alakalı araştırmalar yapılırken ekran fiyatı ile kuyumcu fiyatı ayrımı yapılmaya devam ediliyor. İki farklı fiyat oluşurken gram altının ekran fiyatı 1.245 TL olurken, kuyumcu fiyatının ise 1.365 TL olduğu bildirildi. Bu iki fiyat arasında tam 120 TL fark bulunuyor.

Kuyumcularda diğer altın çeşitlerinin satış fiyatları şöyle:

Çeyrek altın: 2.252 TL
Yarım altın: 4.477 TL
Tam altın: 8.925 TL
Gremse altın: 22.245 TL