Altın fiyatlarının neden düştüğü ortaya çıktı! Kritik tarih, gram altında bu fiyata dikkat!

Altın yatırımı olanların altın fiyatlarına dair beklentiler hakkında araştırmaları devam ediyor. Altın piyasasında son dönemlerdeki baskının nedeni ortaya çıktı. Altın fiyatlarını bekleyen yeni gelişmeler neler, gram altın ne kadar olur?
Altın fiyatlarının neden düştüğü ortaya çıktı! Kritik tarih, gram altında bu fiyata dikkat!

Altın piyasasında son günlerde ons altında 2.000 dolar seviyesinin altında fiyatlama dikkat çekiyor. Ons altın bu kritik eşiği aşmakta zorlanırken zaman zaman bu noktayı aşsa da kalıcı olamıyor. Bu fiyat düşüşünün nedeni merak edilirken bunun gerekçesi ortaya çıktı. Altın piyasasında yine ABD ekonomisinden kaynaklı gelişmelerle bir baskı uygulanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş şu ifadeleri kullandı: "Altın fiyatlarında son dönemde gerçekleşen bankacılık krizi ve buna bağlı olarak Fed’in faiz artırım beklentisinde yumuşama olabileceği görüşünün ağır basmasıyla hızlı bir yükseliş yaşadık ancak bankacılık krizinin gündemden düşmesi ve Fed’in 3-4 Mayıs toplantısı için 25 baz puanlık faiz artıracağı beklentisinin gündeme gelmesi ons altın fiyatlarında kar realizasyonlarına sebep olduğu görüşündeyiz.” dedi.

YATIRIMCILAR NE YAPMALI?

Yatırımcılara yönelik mesaj da veren Ceyhun Yavaş, “Bu hafta özellikle ABD ve Euro Bölgesi büyüme verileri ve Cuma günü açıklanacak olan ve Fed’in yakından takip ettiği PCE verileri altın fiyatları üzerinde etkili olabilir ancak asıl etkinin Fed toplantısı olacağı kanısındayız. Bu veri akışlarına göre hareket edilmelidir.” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN FİYAT TAHMİNİ!

Gram altın fiyat tahminini de açıklayan Ceyhun Yavaş, “Gram altın kısa vadede 1.235 TL ile 1.250 TL arasında yatay bir şekilde hareket ettiğini görmekteyiz. Orta vadede ise 1.220 TL destek seviyesi üzerinde kalındığı sürece yükseliş potansiyelini koruyabilir. Bu durumda 1.270 TL direnci hedeflenebilir.” şeklinde konuştu.

FED FAİZ ARTIRIMI YAPARSA NE OLUR?

FED’in faiz artırımı senaryolarına göre altın fiyatlarının alacağı pozisyonu değerlendiren Ceyhun Yavaş, “Fed’e yönelik beklentinin altın fiyatlarına yansıdığı görüşündeyiz. Kararın açıklanması ve özellikle karar metninde faiz artırım patikasının yumuşayacağına yönelik sinyaller alınması halinde altında katalist etkisi görülebilir. Faiz artırım yönünde kararların devamına ilişkin ibarelere yer verilmesi halinde ise altının baskı görebileceği beklentisindeyiz.” dedi.

Altın piyasasında şu anda nefesler tutuldu ve FED’in gelecek hafta açıklanacak faiz kararı beklenmeye başlandı. Bu karar ile beraber altın piyasası kendisine bir yön çizecek. Ekonomistler de FED kararını gördükten sonra sağlıklı bir değerlendirme yapılabileceğini ifade ediyorlar.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.