Altın piyasasında dananın kuyruğu kopacak! İslam Memiş uyarıp fiyat tahmini yaptı!

Altın fiyatlarına dair Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni değerlendirmelerde bulundu. Altın piyasasını neler bekliyor, altın yatırımcısı nasıl hareket etmeli, fiyat tahminleri neler?
Altın piyasasında dananın kuyruğu kopacak! İslam Memiş uyarıp fiyat tahmini yaptı!

Altın piyasası ile alakalı olarak yapmış olduğu değerlendirmelerle bugüne kadar dikkat çekmeyi başaran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni değerlendirmeleri ile gündem oldu. Çok kritik bir haftanın yaşandığını söyleyen İslam Memiş altın yatırımcıları için çok önemli uyarılar yaptı.

FED’e dikkat çeken İslam Memiş, “Çok kritik bir hafta yaşanıyor. Yarın akşam saat 21:30’de FED Başkanı Jerome Powell’in yapacağı konuşma ila dananın kuyruğu kapacak diye tahmin ediyorum. Bende piyasalar gibi 25 baz puanlık bir faiz artırımı bekliyorum. Bu faiz artırımı hem ons altın hem de gram altın fiyatlarını etkileyecek. Bir taraftan ons altın etkilenecek diğer taraftan dolar kuru etkilenecek. Gram altın ise bu ikisinden de etkilenecek.” dedi.

ALTIN FİYAT TAHMİNLERİ!

Altın fiyat tahminlerini açıklayan İslam Memiş, “Ben bu yıl içerisinde gram altın için 1.450 TL – 1.550 TL seviyelerine kadar yükseliş bekliyorum. Geçtiğimiz yııl hem ons altın hem de dolar kuru baskılandığı için gram altında hedefler gelmedi. Ancak bu yıl bu hedeflerin gerçekleşme ihtimali çok yüksek. Ons altında bir aylık süreçte baskılama devam eder. Powell’in açıklamaları önemli olacak ama hemen ons altındaki baskıyı kaldırıp fiyatları hızlı bir şekilde yukarıya çıkaracaklarına inanmıyorum.

FED şu ana kadar istediğini aldı. Bundan sonra ise insanların birden altına yönelmelerini ve doların daha fazla zayıflamasını önlemek için fiyatları zamanları arttıracaklar. Dolayısıyla ons altında ani bir fiyat değişimi olmayacak. Tamamen kademe kademe gidilecek. Bundan dolayı ons altın son defa 1.950 – 1.960 dolar destek seviyelerine değebilir. Bu da bir aylık süreç olabilir. Bunun gram altına yansıması ise hafif bir fiyat gerilemesi şeklinde olabilir. Bu bir aylık süreçte gram altın 1.350 TL altında kalıcı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Seçim sürecine dair de uyarılar yapan İslam Memiş, “Seçim süreci çok kritik. Bu süreçte dolar kurunda yukarı yönlü hareketler bekliyorum. Ons altın düşse de dolardan gelen destekle gram altın pek etkilenmeyecektir. 1.300 TL ile 1.350 TL arasında bir gram altın takip edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.