Altın piyasasında derin kriz! 6-7 Mayıs hafta sonu altın fiyatları!

Altın fiyatlarına dair yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Hafta sonu altın fiyatları belli oldu. Altın fiyatlarında yön ne tarafa döndü, gram ve ons altında son fiyatlar neler?
Altın piyasasında derin kriz! 6-7 Mayıs hafta sonu altın fiyatları!

Altın piyasası ile alakalı olarak çok önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. ABD kaynaklı verilerle son bir haftada altın piyasasında sert yükseliş ve düşüşler görüldü. Altın yatırımcıları ise adeta iki arada bir derede kaldılar. Fiyat yükselişleri ile moral bulan yatırımcılar sert çöküşün ardından ise ne yapacaklarına karar vermediler.

ABD VERİ AKIŞI ZORA SOKTU!

Hafta içinde FED’in faiz artırımı yapmasına rağmen altın piyasası bundan pozitif etkilendi. Çünkü faiz kararının ardından FED Başkanı Jerome Powell açıklama yapmış ve faiz artırımlarının sonlanabileceğine dair işaretler vermişti. FED enflasyon ile mücadele kapsamında faiz silahını kullanıyordu. Enflasyonda hedeflenen rakamdan uzak olunsa da işlerin bu anlamda başarılı gittiği biliniyordu. Ancak ABD tarım dışı istihdam verilerinin Cuma günü açıklanması ile işler tamamen tersine döndü. Beklentilerin üzerinde gelen bu veri ile beraber ABD’nin enflasyon sorununu henüz çözemediği ortaya çıktı. Piyasalar da bu durumu Haziran toplantısında FED’in yine faiz artırımı yapacağı yönünde değerlendirdi. Altın piyasası da bundan etkilenerek ons altında bir anda yaklaşık 40 dolarlık bir kayıp yaşandı.

İSLAM MEMİŞ UYARMIŞTI!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yapmış olduğu açıklamada ons altında fiyat düşüşleri olabileceğine dikkat çekerek, “Ons altında bir fiyat gerilemesi bekliyorum. Bu fiyatlardan artık altın alınmaz. Ons altın 1.960 dolar seviyesine kadar geri çekilebilir. Sonrasında ise fiyat yükselişlerine yeniden devam eder. Altın yatırımcısı veya altın almak isteyenler dikkatli hareket etmeliler.” demişti.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Hafta sonu altın fiyatlarının ne kadar olduğu belli oldu. Buna göre ons altın hafta sonuna 2.016 dolar seviyesinde bir fiyatla giriş yaptı. 2.000 doların üzerinde tutunmayı başaran ons altının yeni haftada bu düşüş şokunu üzerinden atması güçlü ihtimal olarak değerlendiriliyor.

Gram altında ise 1.264 TL’lik bir işlem fiyatı bulunuyor. Kuyumculardan hafta sonunda gram altın alacak olanlar normalin üzerinde bir fark ödemesi yapabiliyorlar. Şu anda Kapalıçarşı piyasasında gram altının fiyatı 1.399 TL’den işlem görüyor. İstanbul dışında kuyumcularda gram altının 1.450 TL’ye satıldığı da görülebiliyor.

Not: Burada yer alan bilgi ve değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.