Altın piyasasında enflasyon fiyatlaması! Ons ve gram altın bu fiyatlara düştü!

Altın piyasasında bugün fiyatlar güne düşüşle başladı. ABD enflasyonundan destek alamayan altın piyasasında fiyatlar geriledi. Ons ve gram altın ne kadar oldu?
Altın piyasasında enflasyon fiyatlaması! Ons ve gram altın bu fiyatlara düştü!

Altın piyasası altın yatırımcıları tarafından çok sıkı bir şekilde takip ediliyor. Altın fiyatlarına dair önemli gelişmeler yaşanırken çoğu ekonomistin beklediği 15 Şubat etkisi gerçekleşmedi. ABD’den gelen olumsuz veri ile altın piyasası aradığı desteği bulamadı ve fiyatlar da gerilemeye başladı. Altın fiyatları için bugünün ilk verileri geldi ve fiyatlar kritik seviyenin dahi aşağısına indi.

ALTIN FİYATLARI NİYE DÜŞTÜ?

Altın fiyatlarında düşüşün ana etkeni ABD enflasyonu oldu. ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Ocak 2023 döneminde aylık bazda yüzde 0,5, yıllık bazda ise yüzde 6,4 yükseldi. Yıllık bazda yükseliş hedefler doğrultusunda olsa da aylık bazda enflasyon artışı piyasa beklentilerinin üstünde geldi. Bu olumsuz veri altın piyasasını etkiledi. Enflasyon sorununun devam etmesi FED’in faiz silahını kullanmaya devam edeceğinin en önemli göstergesi oldu. Bu da altın piyasasını baskılamaya devam etti. Bu nedenle ons altın kritik eşiğin aşağısına doğru hamle yaptı.

ONS ALTIN NE KADAR OLDU?

Ons altın için çok önemli değerlendirmeler yapılıyordu. 1.850 dolar seviyesine kadar gevşeyebileceği söylenen ons altının bu seviyenin altına sarkmayacağı bildiriliyordu. Ancak ons altın gelen ABD enflasyon verisiyle 1.845 dolara kadar düştü. Bu düşüş ile beraber altın piyasasında beklentiler de değişti. Bu fiyat ile şu anda işlem görmeye devam eden ons altın umut vermiyor.

GRAM ALTINDA SON FİYATLAMA!

Gram altında ons altınla beraber geri çekilme olsa da dolar kurunun 18,88 TL’ye fırlaması bir destek oldu. Şu anda gram altın 1.121 TL’den işlem görmeye devam ediyor. Gram altın için bir de kuyumcu fiyatı bulunuyor. Kapalıçarşı altın piyasasında gram altın şu anda 1.147 TL’den işlem görmeye devam ediyor.