Altın piyasasında geri sayım başladı! Bugünün altın fiyatları belli oldu!

Altın piyasasındaki son fiyat hareketleri merakla takip ediliyor. Altın piyasası kritik bir sürece girerken altın fiyatlarında son durum ne? Gram altın ve diğer altın çeşitlerinde günün fiyatları neler?
Altın piyasasında geri sayım başladı! Bugünün altın fiyatları belli oldu!

Altın piyasası için çok önemli günler yaşanıyor. Altın fiyatlarında bir yükseliş ivmesi kazanıldıktan sonra bu ivme bir süredir duraksama yaşıyor. Yeniden altın fiyatlarının yükselişe geçip geçmeyeceği altın yatırımcıları tarafından merak ediliyor. Bundan dolayı altın fiyatları yatırımcıların sıkı takibi altına alındı.

FED İÇİN GERİ SAYIM!

Altın piyasasında fiyatları son 2 yıldır en çok etkileyen gelişme FED’in faiz kararları oluyor. Bu faiz kararları ile baskı altında kalan altın piyasasında yatırımcılar hedefledikleri kazançlara ulaşamadılar. FED faiz artırımı yapıp dolar değerlendikçe altın piyasasında fiyat düşüşleri meydana geliyor. Ancak FED’in faiz artırımı patikasına son vereceğine dair işaretlerin gelmesi ile beraber ons altında 2.000 dolar seviyesi görüldü. Gelecek hafta Çarşamba akşamı FED yeni bir faiz kararı daha açıklayacak. Altın piyasası da bu veriye göre pozisyon almak için geri sayıma başladı. FED bir sürpriz yapıp faiz artırımı yapmazsa altın piyasasında tahmin dahi edilemeyen bir fiyat yükselişi meydana gelmesi küçük de olsa ihtimaller arasında bulunuyor.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Altın fiyatlarına dair günlük veriler belli olurken yine iki fiyatlama görülüyor. Gram altın ekran fiyatı olarak 1.248 TL’den işlem görüyor. Ancak herhangi bir kuyumcuya giderek gram altın alınmak istense bu fiyattan kesinlikle satış yapılmıyor. Şu anda kuyumcularda gram altının satış fiyatı 1.369 TL olarak bildirildi.

Ons altında ise bugün 2.000 dolar seviyesini aşmaya yönelik hareketler oluyor. 1.999 dolar ile 2.002 dolar arasında hareket eden ons altın bu seviyenin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Ancak şu ana kadar ons altın 2.000 dolar üzerine yerleşemedi.

Çeyrek altın için 2.220 TL, yarım altın için 4.521 TL, tam altın için 8.971 TL ve gremse altın için 22.395 TL fiyatları veriliyor.