Altın piyasasında hafta sonu fiyatları! Ons, gram, çeyrek altın ne kadar oldu?

Altın piyasasında hafta sonu fiyatları merak konusu oluyor. Hafta içinde çılgınca yükselen dolar kurundan dolayı gram altın fiyatı rekor kırmıştı. Hafta sonunda altın çeşitlerinin fiyatları ne kadar oldu?
Altın piyasasında hafta sonu fiyatları! Ons, gram, çeyrek altın ne kadar oldu?

Altın piyasası için oldukça kritik bir hafta geride kaldı. Türkiye’deki altın yatırımcıları açısından oldukça verimli bir hafta olurken altın borcu olanlar ciddi bir zarar ile karşı karşıya kaldılar. Altın fiyatlarının hafta sonunda ne kadar olduğu merak edilirken piyasa analizleri de sorgulanıyor. 10-11 Haziran Cumartesi – Pazar altın fiyatları ne kadar oldu?

ALTIN PİYASASI YORUMU!

Altın piyasası yorumu yapan uzmanlar bunu iki aşamalı olarak gerçekleştiriyorlar. Ons altın için ayrı gram altın için ayrı yorumlar yapılıyor. Ons altındaki fiyat hareketlerini değerlendiren uzmanlar bu tabloyu biraz durağan olarak yorumladılar. Ons altın geçtiğimiz hafta 1.945 dolar ile 1.969 dolar arasında fiyatlandı. Şu anda da ons altın 1.961 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Ons altını bu hafta en çok etkileyen veri akışı ise ABD işsizlik maaşı başvuruları oldu. Son ayların en yüksek rakamı açıklanırken bu durum ons altın için destekleyici oldu. FED’in kolay kolay faiz artırımı yapamayacağı anlamına da gelen bu veri akışının bu açıdan çok değerli olduğu bildirildi. Ons altın için gelecek haftanın en önemli veri akışı ise FED’in faiz kararı olacak. FED faiz kararını 14 Haziran 2023 Çarşamba akşamı açıklayacak ve altın piyasası için dananın kuyruğu kopacak.

Gram altında ise oldukça farklı bir piyasa takip edildi. Ons altın geniş bir bantta fiyatlanmazken gram altın dolar kurunun ani yükselişi ile rekor seviyelere ulaştı. 23,50 TL’yi gören dolar kurunun etkisiyle gram altın uzmanların yıllık hedeflerine oldukça yaklaştı. Yılın bitmesine yaklaşık 6 ay varken ulaşılan fiyat nedeniyle tahminlerin yeniden yapılması gerekecek. Gram altın hafta içinde 1.484 TL’yi görürken kuyumcu fiyatı 1.500 TL’yi aştı.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Kapalıçarşı altın piyasasında kuyumcuların hafta sonu altın fiyatları şu şekilde:

Gram Altın: 1.493 TL
Çeyrek Altın: 2.447 TL
Tam Altın: 9.741 TL
Gremse Altın: 24.353 TL

Not: Burada yer alan bilgi ve değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.