Altın piyasasında ralli dönemi! Bugünün fiyatları ne, gram ve ons altın ne kadar?

Altın fiyatlarındaki yükseliş eğilimi haftanın son işlem gününde de devam ediyor. FED faiz kararı sonrasında güç bulan altın gerçekleştirdiği yükselişle yatırımcısını sevindiriyor. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?
Altın piyasasında ralli dönemi! Bugünün fiyatları ne, gram ve ons altın ne kadar?

Altın piyasasında çok önemli gelişmeler yaşanırken fiyatlar yatırımcının yüzünü güldürüyor. FED’in faiz kararını açıklaması ve bir sonraki toplantıda faiz artırımı yapılıp yapılmayacağının kesin olmadığının söylenmesinin ardından altın piyasası buradan çok önemli bir destek aldı. FED baskısının bir kısmını üzerinden atabilen ons altın fiyat yükselişlerini gerçekleştirdi. Bu da altın yatırımcısının kazançlı duruma geçmesini sağladı.

ONS ALTIN FİYATI BUGÜN NE KADAR?

Ons altın FED kararının ardından rekor seviye olan 2.070 doları rest etmiş ama gelşen kar satışları ile 2.024 dolar seviyesine kadar geri çekilmişti. Bugün ons altında yine bir fiyat yükselişi takip ediliyor. Ons altın 2.047 dolar noktasında işlem görmeyi sürdürürken bir yükseliş trendi içerisinde olduğunu gösterdi. Haftanın son işlem gününde ons altının hangi seviyede kapanış yapacağı gelecek haftanın fiyatlaması için çok önemli bir ipucu olacak.

GRAM ALTIN KAÇ TL?

Hem ons altındaki yükseliş hem de dolar kurundaki yukarı yönlü hareketlerden destek alan gram altın yükseliş ivmesini sürdürüyor. Şu anda gram altın 1.283 TL seviyesinde işlem görüyor. Ancak bunun bir de serbest piyasa fiyatı bulunuyor. Gerek serbest piyasada dolar kurunun farklı olması gerekse de işçilik maliyetlerinin gram altın fiyatına yansıtılması gibi ek maliyetlerle kuyumcularda gram altın daha yüksek bir fiyata satılıyor. Şu anda kuyumcuların gram altın fiyatının 1.393 TL olduğu bildirildi.

TEMKİNLİ BEKLENTİ!

Altın fiyatlarına dair beklentisini açıklayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın piyasasında henüz bir yükseliş trendi başladığını söylemek için erken. En az iki gün kapanışların gerçekleşmesi lazım. Ben altında bir gerileme bekliyorum. Ons altın 1.960 dolar seviyesine kadar gerileyebilir. Ondan sonra bir yükseliş ivmesi yakalanacaktır.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.