Altın piyasasında sürpriz fiyatlama! Hafta sonu altın fiyatları belli oldu!

Altın piyasasında hafta sonu sürprizi yaşanıyor. Altın fiyatlarında sert bir düşüş meydana gelirken bu düşüşün nedeni merak ediliyor. Hafta sonunda altın fiyatları ne kadar oldu?
Altın piyasasında sürpriz fiyatlama! Hafta sonu altın fiyatları belli oldu!

Altın piyasasına ilişkin oldukça enteresan gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Hafta boyunca yükselişlerle gündem olan ve hatta gram tarafında her gün rekor kıran altın fiyatlarında sürpriz bir şekilde fiyatlarda gerileme meydana geldi. Altın fiyatları net bir şekilde düşerken bunun nedeni de araştırılmaya başlandı.

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ!

Altın fiyatlarının neden düştüğü ile alakalı olarak gerekçeler merak konusu oluyor. Altın piyasasında dün oldukça pozitif bir görünüm vardı ama gece meydana gelen bir fiyat hareketi büyük bir sürpriz olarak yorumlandı. Ons altın dün itibariyle 2.039 dolar seviyesini test etmişti ama düşüşlerle beraber 1.999 dolar seviyesi de görüldü. Bu keskin düşüş ile alakalı olarak bazı gerekçeler bulunuyor.

Altın fiyatlarında belirleyici rol oynayan FED oluyor. FED’in faiz artırımları dolara değer kazandırıyor ve altın piyasasını baskılıyor. Altın piyasası son günlerde FED’in faiz baskısının hafiflemesi ile fiyat yükselişleri ile karşılaşmıştı. Ancak bu tamamen piyasanın algılamasıydı. FED’in bazı üyeleri açıklamalarıyla altın piyasasına yön verdiler. Bu üyelere göre FED’in faiz artırımına son verebilmek için önlerinde bir miktar daha yol bulunuyor. Bu açıklamalar ile ons altında keskin fiyat düşüşleri oldu.

Altın fiyatlarında gerçekleşen fiyat düşüşlerinin bir kısmının ise kar satışlarından olduğu tahmin ediliyor. Her finans piyasasında fiyatlar yükseldikten sonra kar satışları gelir ve bunun akabinde fiyatlarda bir miktar gerileme olur. Bir süre beklendikten sonra ise sıçrama gerçekleştirilerek düşülen seviyenin üzerine çıkılır.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM!

Hafta sonunda altın fiyatlarının ne kadar olduğuna dair büyük bir merak bulunuyor. Genellikle hafta sonunda altın ticareti yapılması pek önerilmez. Fiyatlarda makas aralıkları hafta sonunda daha da fazla artar. Bundan dolayı fiyatlarda bir dengesizlik görülme ihtimali çok yüksektir.

Ons Altın: Ons altın ile alakalı olarak son fiyatlama 2.004 dolardır. 2.000 doların aşağısını gören ons altının yeniden 2.000 doların üzerinde tutunması çok kritik olarak değerlendiriliyor.

Gram altın: Dün gram altın 1.271 TL seviyesini görmüştü ve bu nokta rekor seviyesi olmuştu. Ons altında gerçekleşen düşüşlerin ardından gram altın şu anda 1.244 TL’ye kadar geriledi. Kuyumcularda gram altın fiyatı ise 1.327 TL olarak uygulanmaya devam ediliyor. Serbest piyasada dolar kuru 20 TL’nin üzerine çıkınca gram altın fiyatında bu yönde değişiklik oldu.

Öte yandan çeyrek altın 2.056 TL’ye, Cumhuriyet altını 8.380 TL’ye, tam altın ise 8.227 TL’ye satılmaya devam ediliyor.

Not: Burada altın piyasasına dair yer alan bilgi ve değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.