Emeklilere 1.000 TL ek ödeme yapılacak!

Emekli maaş promosyonu kampanyaları ile alakalı olarak meydana gelen yeni gelişme ile beraber emeklilere ek ödeme yapılacağı bildirildi. Hemen hemen tüm emekliler bu 1.000 TL ek ödemeyi alabilecekler.
Emeklilere 1.000 TL ek ödeme yapılacak!

Türkiye'de emeklilere sağlanan imkanlar en çok araştırılan konular arasında bulunuyor. Emekliler yaşadıkları geçim sıkıntılarını bu imkanları değerlendirerek biraz olsun hafifletebiliyorlar. Bunun için de emekliler ile alakalı yaşanan son gelişmeler merak konusu ediliyor. Şu anda emeklilere dair yeni gelişmelerin meydana geldiği bildirilirken bu gelişmelere göre ek ödemenin gündeme alınabileceği belirtiliyor. 

6 MİLYON EMEKLİ ZAMLI MAAŞLARINI ALMAYA BAŞLADI!

Kısa bir süre önce emekli maaşlarına dair yeni bir düzenleme yapılmıştı. Bu düzenleme kapsamında en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükseltilmişti. 15 milyonu bulan emeklilerin yaklaşık 6 milyonunun maaşını etkileyen bu durum gelişme ile beraber 5.500 TL ile 7.499 TL arasında maaş alan emeklilerin maaşları 7.500 TL'ye çıkarıldı. Zamlı maaş ödemelerine ise ilk defa bugün başlanıldı. Emekliler 7.500 TL zamlı maaşlarını Ramazan Bayramı girmeden alacaklar. 

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONLARINA ÖRTÜLÜ ZAM!

Bazı emeklilerin maaşlarının yükselmesi emekli maaş promosyonlarında da örtülü bir zammın meydana gelmesini sağladı. Emekli maaş promosyonu kampanyalarında emeklilere yapılan ödemeler belirli maaş kademelerine göre sınıflandırılıyor. SGK ile bankaların varmış oldukları protokole göre emeklilerin maaş promosyonu için kademeler 3.500 TL'ye kadar, 3.500 TL ile 7.500 TL arası, 7.500 TL ile 10.000 TL arası ve 10.000 TL üstü şeklinde belirlendi. 

5.500 TL emekli maaşı alan bir emekli artık 7.500 TL emekli maaşı almaya başladı ve emekli maaş promosyonunda da otomatik olarak bir üst kademeye yükselmiş oldu. Bu durum kısmen de olsa emekli maaş promosyonlarında bir örtülü zam anlamına geliyor. 

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYON FARKI ALINABİLİR!

Bugünden itibaren ödenmeye başlayan zamlı emekli maaşları ile beraber artık emekliler bankalarına başvurarak promosyon farkı talep edebilecekler. Promosyon için kademesi resmen yükselen emekliler maaşlarını aldıkları ve promosyon anlaşması yaptıkları bankalarına başvuru yapıp promosyon farkı ödemesini alabiliyorlar. Bu başvuru ile beraber en az 1.000 TL nakit ödeme alınabiliyor. 

Kamu bankaları en düşük tutarlarda emekli maaş promosyonu veren bankalar olarak biliniyor. Bu bankalar 3.500 TL ile 7.500 TL arası maaşı olanlara 3.500 TL promosyon ödemesi yapıyorlar. Ancak 7.500 TL ile 10.000 TL arası kademeye geçişti promosyon 4.500 TL oluyor. Bu fark da başvuru yapılarak bankadan alınabiliyor. Özel bankaların bazılarında bu fark daha yüksek olabilir.