Altın yatırımcıları dikkat, 3 gün kaldı! Gram altın için bu tahmin yapıldı!

Altın yatırımı olanlar piyasanın hangi yöne doğru hareket edeceğine dair büyük bir merak içerisindeler. Altın piyasasında son fiyatlar ve beklentiler belli oldu. Altın fiyatları ne olacak, gram altın rekor kırar mı?
Altın yatırımcıları dikkat, 3 gün kaldı! Gram altın için bu tahmin yapıldı!

Türkiye büyük bir deprem felaketinin yaralarını sarmak için seferber olurken diğer taraftan da finansal piyasalarda işlemler devam ediyor. Küresel piyasalarda altın fiyatlaması sürerken meydana gelen gelişmeler altın yatırımcılarını çok yakından ilgilendiriyor. Deprem felaketinden dolayı piyasaları takip edemeyen vatandaşlar ise son gelişmeleri öğrenmek istiyorlar. 

ŞUBAT AYI ALTIN İÇİN İYİ GELMEDİ!

Altın piyasasında Ocak ayında rüya gibi bir süreç yaşanmıştı. Altın yatırımcıları Ocak ayı içerisinde 1.950 dolar seviyesini aşan bir ons altın ile karşılaşmışlardı. Bunda FED'in faiz baskısının piyasa üzerinden kalkması etkili olmuştu. Ancak bu yükseliş trendinin bir noktada sekteye uğrayacağı bekleniyordu. Bu gerileme ise Şubat ayı ile beraber geldi. Şubat ayında ons altın 1.850'li dolar seviyelerine kadar düştü. Şu anda da ons altın 1.865 dolar seviyesinde işlem görüyor. 

3 GÜN KALDI!

Altın piyasası hakkında yaptığı uyarılarla çoğunlukla haklı çıkmasıyla tanınan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Altın piyasasında bir geri çekilme bekliyorduk ve bu konuda da uyarımızı yapmıştık. 1.850 dolara kadar geri çekilme olabileceğini söylemiştim. 15 Şubat'tan sonra altın piyasasında işler değişecek.

Yeni bir yükseliş trendine girilecek. Altın fiyatlarında bir toparlanma göreceğiz ve önce ons altın 1.950 dolar üzerine sıçrayacak. Çünkü yükseliş hareketi o seviyede kesilmişti. Ardından 2.000 dolar üzerine sıçramak isteyen bir ons altın göreceğiz.

Burada fiyatlamayı ABD ekonomisindeki gelişmeler, jeopolitik riskler belirleyecek. Gram altında yine rekor seviyesinin bir adım öteye taşınacağını göreceğiz. Kısa bir süre içerisinde gram altın 1.200 TL seviyesini aşacaktır. Ardından 1.250 TL hedefi ons tarafından alınacak destekle aşılmaya çalışılacak." dedi. 

1.500 TL'Yİ GEÇECEK!

Altın piyasasının nabzını tutan Kapalıçarşı'daki kuyumcu esnaflarından Ahmet Yenel ise, "Türkiye zor günlerden geçiyor. Hepimizin acısı var, yüreğimiz kan ağlıyor. Ancak diğer tarafta da devam etmesi gereken bir hayat var. Altın konusuna gelecek olursak taleplerin yüksek olduğunu söyleyebilirim. İnsanlar birikimlerini altın olarak değerlendiriyorlar. Biz 2023 yılında müşterilerimize yatırımlık gram altın satışını daha çok yapmaya başladık. Fiyatlarda bir düşüş var ama burada kalmayacaktır. Altın yatırımcısı sabırlıdır, uzun vadeli yatırım yapar ve kazançlı çıkar. Gram altında bu yıl içerisinde 1.500 TL'nin üzerinde bir fiyat bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapmak isteyenler kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.