Altın yatırımcıları dikkat! Düşüşler kalıcı mı, rekor mu geliyor, uzmanı açıkladı!

Altın fiyatları ile alakalı olarak bir değerlendirme yapan ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu altın yatırımcılarını heyecanlandıracak açıklamalar yaptı. Altın fiyatları ne kadar olacak, tahminler ne?
Altın yatırımcıları dikkat! Düşüşler kalıcı mı, rekor mu geliyor, uzmanı açıkladı!

Altın piyasasında gerçekleşen fiyat hareketleri çok yakından takip ediliyor. FED faiz kararı sonrasında yükselen ve ABD tarım dışı istihdam verisi ardından düşen altın fiyatları altın yatırımcısının aklını oldukça karıştırdı. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu altın piyasasında meydana gelen son fiyat hareketlerini yorumladı.

FED YORUMU!

Altın fiyatlarını etkileyen FED kararına dikkat çeken Tunç Şatıroğlu, “FED beklendiği gibi 25 baz puan faiz artırımı yaptı. Bundan sonra verilere bakarak karar verecek. Piyasalar artık faiz artışı yapılmasını daha beklemiyor. Haziran toplantısında faizi basit bırakması bekleniyor. Powell faiz artırımına son verdik demedi ama bunu diyemez. O zaman faiz indirimleri tartışılmaya başlar. Beklenti de bu şekildeydi esasında.” dedi.

ALTIN YÜKSELİŞ TRENDİNDE!

Altın piyasasına dair değerlendirme yapan Tunç Şatıroğlu, “Altında bizim takip ettiğimiz şey ABD 10 yıllıklardır. Altın için pozitif bir ortam oluştu. FED faiz kararından sonra 48 saat içinde anormal şeyler oluyor. Ondan sonra rayına oturuyor. Şu anda altın fiyatlarında bir rayına oturma var. Altın yükseliş trendine girdi ve halen o trend devam ediyor. Bu ortamda düşüşler alım fırsatıdır. Bundan sonra ons altında yükselişler bekliyorum. Gelecek haftadan itibaren altın fiyatlarında yükseliş devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

FİYAT DÜŞÜŞLERİ KALICI DEĞİL!

ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından düşen altın fiyatlarına da vurgu yapan Tunç Şatıroğlu, “Piyasa beklentilerini aşan bir veri açıklanmasıyla beraber altın fiyatlarında bir gerileme olması olağan. Açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisi FED’in faiz kararı alırken dikkat ettiği verilerden bir tanesi. Bunun beklentileri aşması ile altın fiyatları geriledi. Altın için bir hedef sapması görmeyiz. Bunlar kalıcı düşüşler değil. Gelecek hafta altın fiyatlarının yükseliş trendine uygun bir şekilde yeniden yükseldiğini görebiliriz. Ons altında tüm zamanların rekoru kırmak için bir sıçrama olabilir. Buna dair piyasa gelişmelerini takip edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.