Altına ABD darbesi, çok sert düşüş! Ons ve gram altın için yeni fiyatlar!

Altın piyasasının beklediği ABD tarım dışı istihdam verisi belli oldu. Beklentilerin üzerinde gelen tarım dışı istihdam verisi ile beraber altın fiyatları adeta çöktü. Ons altında yaklaşık 38 dolarlık bir kayıp yaşandı. Altın fiyatları ne kadar oldu?
Altına ABD darbesi, çok sert düşüş! Ons ve gram altın için yeni fiyatlar!

Altın piyasası ile alakalı olarak çok önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bu haftanın en önemli veri akışlarından birisi olan ABD tarım dışı istihdam verisi belli oldu. ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan bu veriye göre Nisan ayında tarım dışı istihdam 253 bin artış gösterdi. Beklenti ise 180 bin artış şeklindeydi. İşsizlik oranı da yüzde 3,5’ten yüzde 3,4’e geriledi. ABD’de bu veri ile beraber 1969 yılından itibaren en düşük işsizlik oranı yakalandı. Ortalama saatlik kazançlarda ise yüzde 0,5 oranında artış olurken beklenti yüzde 0,3’tü. Yıllık bazda da ücretlerde yüzde 4,2 oranındaki artış beklentisi yüzde 4,4’e yükseldi.

ONS ALTIN FİYATINA DARBE VURULDU!

ABD tarım dışı istihdam verileri FED’in enflasyon ile mücadele konusunda faiz silahından kolay kolay vazgeçemeyeceğini ortaya koydu. Bu veriler açıklanır açıklanmaz altın piyasası duruma ilk reaksiyonunu göstererek fiyat gerilemesi ile karşılaştı. Ons altının fiyatı sert bir şekilde düşerken altın fiyatları yeniden gündemin ana konusu haline geldi.

KAYIP 38 DOLAR!

Ons altın gelen veri akışı ile beraber bir anda fiyat düşüşü ile karşılaştı. Sabah saatlerinde ons altın 2.048 dolar seviyesinde işlem görürken şu anda 2.010 dolar seviyesine kadar gerileme görüldü. FED’in faiz baskısından kurtulamayan altın piyasası açıklanan veri ile beraber büyük bir irtifa kaybetti. Altın fiyatlarının yükselişini bekleyenler ise haftanın son işlem gününde kapanış saatine yakın büyük bir fiyat şoku ile karşı karşıya kaldılar.

GRAM ALTINDA 23 TL'LİK FİYAT DÜŞÜŞÜ!

Gram altın fiyatı ile alakalı olarak da önemli değişiklikler yaşandı. Ons altındaki çöküş gram altın fiyatına da yansıdı. Sabah saatlerinde 1.283 TL’den işlem gören gram altında kayıp 23 TL’yi buldu. Gram altın şu anda 1.260 TL’den işlem görmeye devam ediyor. Kuyumcular ise gram altını şu anda 1.386 TL’den satmaya devam ediyorlar.