Altına bir tokat daha vuracaklar! İslam Memiş açıkladı, ons altın bu fiyata düşecek!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bir finansal değerlendirme yaparak ons altın ile dolar kuru hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Uyarılarını yineleyen İslam Memiş altın fiyatlarında düşüş beklediğini söyledi.
Altına bir tokat daha vuracaklar! İslam Memiş açıkladı, ons altın bu fiyata düşecek!

Seçim öncesinde altın fiyatları ile dolar kurunda hızlı yükselişler gözlemleniyor. Ons altının fiyatı düşerken gram altının kuyumcu fiyatı 1.500 TL’ye dayandı. Dolar kuru ise serbest piyasada 22 TL’den işlem görmeye başladı. Tam bir kaos piyasası kurallarında işlemlere devam edilirken bu durumu Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş değerlendirdi. Altın fiyatları ne olacak? Dolar kurunda beklentiler neler?

MAKAS ARALIĞI ARTTI!

Yatırımcılara uyarı yapan İslam Memiş, “Dolar kuru için serbest piyasada makas aralığı arttı. Dolar 30 TL olacak dolar alayım diyenler alsın. 20 TL’den dolar aldın diyelim. Banka üzerinden dolar, altın, gümüş alanlar dikkat etmeli. Gram altında 100 TL makas aralığı var. 1.380 TL’ye almışsan 1.280 TL’ye bozduracaksın. Kazanan yine siz olmayacaksınız.” dedi.

BU SEVİYELERDEN ALIM YAPANLARIN DURUMLARI İÇLER ACISI OLACAK

Dolar kurunda 25 TL tahminini tekrar eden İslam Memiş, “Dolar kurunda 24 – 25 TL aralığını beklediğimi söylemiştim. Ancak son iki haftadır borsaya girin diyorum. Borsada yatırım yapanlar son bir haftada 10 kat kazandılar. Dolar alan bunu kazanamadı. Bu seviyelerden dolar alanlar, altın alanlar, gümüş alanlar durumunuz içler acısı olacak. Sizin için de yapılabilecek hiçbir şey de yok. Defalarca uyarı yaptık, gaza gelmeyin dedik. Dolar kuru 24-25 TL olduğunda yine kazanacaklar. Ancak bu kazanca değecek mi ona dikkat etmek gerekir.” ifadelerini kullandı.

ALTINA BİR TOKAT DAHA VURACAKLAR!

Ons altın için düşüş tahmini yapan İslam Memiş, “ABD’de enflasyon rakamları açıklandı ve ons altın 2.050 dolar seviyesine doğru atak yaptı. Bunlar balondu ve bugün görüyoruz. Ons altın 1.910 dolar seviyesine kadar düşecek. Herkes gaza gelip altın almaya başladı. Sonra altının kafasına vurup düşürdüler. Kaybeden kim oldu? Tamam ons altın bu yıl 2.350 – 2.400 dolar seviyesini görecek ama şimdi değil. Bunlar tamamen balon. Haziran ayının sonuna kadar altını baskılayacaklar. Her şey merkez bankalarının kontrolü altında. Ons altında 1.910 doları da göreceğiz ve bugünü hatırlatacağım. Önümüzdeki üç hafta içinde ons altına bir tokat daha vurup 1.910 dolara düşürecekler. Altına yol verirlerse herkes oraya yönelir. Dolar varken altına gidilsin isterler mi?” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.