Araç sahiplerine kritik uyarı o tarihe kadar 400 TL ödemeyenin cebinden 15000 TL çıkabilir!

Kış mevsimi gelmeden önce araç sahiplerine peş peşe uyarılar gelirken bu uyarılardan biri de arabası LPG'li olan kişilere yapıldı. Benzinli, dizel ve LGP'li araç sahipleri için yapılan uyarıda soğuk havalara dikkat çekilirken 15 bin liralık masraf uyarısı yapıldı!
Araç sahiplerine kritik uyarı o tarihe kadar 400 TL ödemeyenin cebinden 15000 TL çıkabilir!

Yükselen benzin, motorin ve LGP Otogaz fiyatları nedeni ile araç sahipleri zorlu günler geçirmeye başlarken kontak çevirmenin maliyeti de artmıştı. Sürücüler enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile masrafları kısmaya çalışırken bu giderlerin başında da araçların kış bakımı masrafları yer almıştı. 

Kış mevsiminin gelmesi ve hava sıcaklıklarının yavaş yavaş düşmeye başlaması ile LPG'li araç sahiplerine son dakika uyarısı yapıldı. LPG'li araçların kış mevsiminde pek çok teknik arızaya açık hale geldiği, bu arızaların oluşmaması adına mutlaka gerekli tedbirlerin alınması gerektiği, bakımı yapılmayan araçlarda tamir maliyetlerinin çok daha yüksek olacağı bilgisine yer verilirken benzinli ve dizel araçlarda da kış bakımlarının önemine değinildi. 

ARAÇ SAHİPLERİNE UYARI GELDİ! BAKIMLARI İHMAL EDENLERİN CEPLERİ YANAR!

Araçların kış bakımlarının zamanının geldiği belirtilirken araç sahiplerine uyarılar peş peşe geldi. LPG ustası Emre Tezal yaptığı açıklamasında araç sahiplerinin yapacakları 300-400 liralık masraflardan kaçınarak hata yaptıklarını söylerken zamanında yapılmayan bakımların sonrasında en az 6-7 bin liralık zarara yol açabileceğini hatta bu masrafların arızanın büyüklüğüne göre 15 bin liraya kadar çıkabileceğini söyledi. 

Araç sahiplerine kritik uyarı o tarihe kadar 400 TL ödemeyenin cebinden 15000 TL çıkabilir!

Tezal yaptığı açıklamasında "Fakat bu kontroller zamanında yaptırılmaz ise araçta su kalmaz ve silindir kapak contaları yanar. Bu yanma gerçekleşirse 300-400 liralık masraftan kaçarken minimum 6-7 bin, maksimumda 12 bin lira masraf çıkarır. Filtrelerin bakımları çok önemli bir bakımdır. Tank içeresindeki ağır metal tozları veya yakıttaki propan ve bütandan kaynaklı yağlanmalar aracın enjektörlerine ve regülatörlerine zarar veriyor" diyerek arızalara karşı en iyi önlemin erken dönemde yapılacak olan kış bakımı olduğunu dile getirdi. 

Araç sahiplerine kritik uyarı o tarihe kadar 400 TL ödemeyenin cebinden 15000 TL çıkabilir!

ARAÇ KIŞLIK BAKIM FİYATLARI CEP YAKIYOR! KIŞ BAKIMI YAPILMAZSA NE OLUR?

Dolar kuru ve enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş nedeni ile arabanın kışlık bakımı fiyatları da cepleri yakmaya başlarken pek çok kişi standart bakım tarihlerini aksatmaya başladı. Ancak araç kış bakımı için servisler uyarılar yaparken zamanında yapılmayan bakımların sonrasında yüksek tutarlı arıza maliyetlerine neden olabileceğini belirterek bakımların zamanında mutlaka yapılması gerektiğinin altını çizdiler. Özellikle de yeni araçlarda bakım maliyetleri parçaların daha pahalı olması nedeniyle yüksek fiyatlı çıkabiliyor.