Artık zam kelimesini duymak istemiyorlar! Araç sahipleri için akaryakıtta tek fiyat dönemi yolda

Araç sahipleri art arda gelen zamlar nedeniyle artık kontak kapatma noktasına geldi. Araç sahipleri kontak kapatma noktasına gelirken EPDK'nın harekete geçtiği öğrenildi.
Artık zam kelimesini duymak istemiyorlar! Araç sahipleri için akaryakıtta tek fiyat dönemi yolda

Petrol ve döviz kurundaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Akaryakıt fiyatları zam ve indirim haberleri ile gündemi meşgul ederken son olarak sıklıkla zam haberleri alındı. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar iğneden iğliğe tüm sektörleri etkilerken zam ağının son bulması için araç sahiplerinin talebi de devam ediyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), akaryakıt istasyonlarında satılan motorin ve benzinde uygulanan fiyat farklarını kaldırmaya hazırlandığı iddia edildi. Akaryakıtta tek ürün ve tek fiyat dönemi başlayacağı ileri sürülürken EPDK, istasyonlarda farklılaştırılmış ürün fiyat farkını kaldırıldı.

"ULTRA FORCE", "POWER", "VMAX" GİBİ İFADELERLE SATIŞ YASAKLANIYOR

Benzin ve motorin akaryakıt istasyonlarında "Ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi ifadelerle daha pahalıya satılırken yapılacağı iddia edilen düzenlemeyle yalnızca tek bir ifadeyle benzin, motorin (dizel) ve LPG satışı olarak yapılacak.

artik-zam-kelimesini-duymak-istemiyorlar-arac-sahipleri-icin-akaryakitta-tek-fiyat-donemi-yolda.webp

EPDK'nın farklılaştırılmış akaryakıtlarda fiyat farkı uygulamasına ilişkin hususların yeniden değerlendirilmesi amacıyla "Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı" hazırladığı iddia edilirken taslağın nisan ayı sonlarında yürürlüğe girmesinin hedeflendiği aktarıldı.

artik-zam-kelimesini-duymak-istemiyorlar-arac-sahipleri-icin-akaryakitta-tek-fiyat-donemi-yol.webp

Taslağın kabul edilmesi durumunda tek isimle satışa çıkacak olan akaryakıtta çeşide göre fiyat farkının ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Emlak365.com