Asgari ücret pazarlıkları kızıştı! Uzman isim açıklıyorum diyerek asgari ücret zam tahminini duyurdu

Asgari ücret zammına dair uzmanlardan tahminler gelmeye devam ediyor. Pazarlıklar devam ederken Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş asgari ücretin kaç TL olacağına dair tahminini açıkladı.
Asgari ücret pazarlıkları kızıştı! Uzman isim açıklıyorum diyerek asgari ücret zam tahminini duyurdu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından asgari ücret zammının belirlenmesi için ilk toplantı yapıldı. Bu toplantıda taraflar çeşitli rakamları ortaya koydular. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan farklı anketlerin sonuçları da masaya geldi. Pazarlık masasında ikinci randevu ise gelecek hafta olacak. Asgari ücret zammı ile alakalı olarak gelecek haftaki toplantıdan sonra daha net açıklamalar yapılabilecek.

KİM, NE KADAR ZAM ÖNERDİ?

Asgari ücret zammı için kurulan masada taraflar çeşitli zam tutarlarını ortaya koydular. TÜRKİŞ işçileri temsilen 7.785 TL’nin altında bir rakamı konuşmayacaklarını ifade ettiler. İşverenleri temsilen ise TİSK 7.050 TL’lik bir zam önerisi yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın anket sonuçları da masaya geldi. Kamuoyunun 8 Bin TL’lik bir zam beklentisi olduğu belirtildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise TBMM’de bu miktarı yüksek olarak değerlendirirken asgari ücret zammında işçilerden yana tavırlarının olacağını açıkladı.

ASGARİ ÜCRET ZAM TAHMİNİ!

Asgari ücret zammına dair kamuoyunda çeşitli rakamlar yer alabiliyor. Son olarak Sosyal Güvenlik başuzmanı İsa Karakaş bir değerlendirme yaparak, “Asgari ücret tahminimi açıklamak istiyorum. Psikolojik sınır gereği en az 8.000 TL olacaktır. Patronlar bu rakama yandık, bittik diyeceklerdir. En fazla 8.500 TL olabilir. Yani 8.000 TL ile 8.500 TL arasında bir rakam olacak.” dedi.

Asgari ücret zammının asgari ücretlilerin dertlerine çare olamayacağını söyleyen İsa Karakaş, “Asgari ücrete 2023 zammı yapılacak ama bu zam ne yazık ki kalıcı bir çözüm olmayacak. 2-3 ay boyunca asgari ücretliler belki biraz rahat edecekler. Ancak daha sonra çarşıya pazara çıktıklarında sıkıntı içerisinde kaldıklarını görecekler. Maalesef yine seneyi dolduramayacaklarını görecekler.” ifadelerini kullandı.