Asgari ücret tüm planı değiştirdi masaya bu rakamlar ilk kez geldi! 2000 öncesi sonrası 4A 4B 4C SSK Bağkur Memur emeklisi maaş zammı hesaplama

Emeklilerin 4 gözle beklemiş olduğu 2023 maaş zammı için asgari ücrete yapılan zam oranı ile tüm hesaplar değişti. Ekonomistlerin yeni hesaplamaları ile masaya yepyeni sürpriz rakamlar geldi.
Asgari ücret tüm planı değiştirdi masaya bu rakamlar ilk kez geldi! 2000 öncesi sonrası 4A 4B 4C SSK Bağkur Memur emeklisi maaş zammı hesaplama

Yeni yılda alacakları zamlı maaşın hesaplamalarını yapmaya başlayan emekliler dün açıklanan asgari ücret zammı ile masaya açılan yeni kartları ve değişen hesapları araştırmaya başlamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün asgari ücret maaşı için yapılan açıklama da emeklilere de yer verilmesi beklentileri arttırmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında yüksek enflasyonu göz önüne alarak rekor zam oranı açıklarken "Memur ve emekli maaşlarını bu şekilde tespit edeceğiz" vurgusu ile emeklileri sevindirmişti. Yapılan açıklama sonrasında maaş zammı için masada olan tüm rakamlar sil baştan değişirken yeni zam senaryoları oluşturulmaya başlandı. İşte yeni 2023 emekli maaşı zammı beklentisi ve zamlı maaş tahminleri!

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR, YÜZDE KAÇ ZAM GELDİ?

Dün gerçekleştirilen toplantı kapsamında asgari ücrete zam oranı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ocak ayında açıklanan 4 bin 253 liralık asgari ücrete göre yüzde 100 ve Temmuz ayında açıklanan 5 bin 500 liralık zamma göre ise yüzde 54,6 oranında zam yapılmış oldu. 

2023 ZAMLI EMEKLİ MAAŞI SENARYOLARI İLE EN GERÇEKÇİ MAAŞ ZAMMI BEKLENTİSİ RAKAMLARI! 

Açıklanan rekor zam emekli maaşı beklentisi için de beklentileri arttırmıştı. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan "Memur ve emekli maaşlarını bu şekilde tespit edeceğiz" vurgusu da bu beklentiyi desteklemişti. Ekonomistlerin yıllık enflasyon beklentisi yüzde 67 seviyesine ulaşırken bu oran üzerinden 6 aylık enflasyon tahmini beklentisi ise yüzde 17 olarak hesaplanıyordu. 

 2023 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI AYLIĞI KAÇ TL, NE KADAR OLACAK?

2000 öncesi ve sonrası için en düşük emekli maaşı için masada farklı formüller yer alırken bu rakamın asgari ücrete endekslenerek 8 bin 506 liraya yükseltilmesi ya da 5 bin lira olarak belirlenmesi ve asgari ücrete endesklenmesi de gündemde. Böylelikle en düşük emekli aylığı her sene asgari ücrete yapılan zam oranında yeniden yükseltilmiş olacak. 

Asgari ücrete göre oluşturulan yüzde 60 zam formülü ile en düşük emekli aylığı 5 bin 103 Lira, 

Asgari ücrete göre oluşturulan yüzde 65 zam formülü ile en düşük emekli aylığı 5 bin 529 Lira, 

Asgari ücrete göre oluşturulan yüzde 70 formülü ile en düşük emekli aylığı 5 bin 954 Lira olarak ödenecek.