Asgari ücrete 2023 Ocak zammı için sıcak gelişme Bakanlık ilk resmi adımı attı 81 ilde zam oranı için anket çalışması başladı

2023 asgari ücret Ocak zammı oranı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilk adımı attı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesi işverenler arasında anket çalışması başladı. Bakanlık işverene asgari ücret kaç TL olsun diye soracak!
Asgari ücrete 2023 Ocak zammı için sıcak gelişme Bakanlık ilk resmi adımı attı 81 ilde zam oranı için anket çalışması başladı

2023 senesinde ödenecek olan zamlı asgari ücret maaşı ülke gündeminin en çok merak edilen konuları arasında ilk sırada yer almaya devam ederken Bakanlık konu hakkında ilk resmi adımı attı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından atılan adım ile 2023 asgari ücret zam oranı için işverenler arasında anket çalışması yapılmasına karar verildi. 

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş nedeniyle milyonlarca asgari ücretli bu sene maaşlara yüksek zam beklentisine girmişti. Konu hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da "çalışanları enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz" sözünün verilmesi ile beklentiler daha da artmıştı. Temmuz ayında yapılan ara zam sonrasında gözler Aralık ayına çevrilmişti. 

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTISI ÖNCESİ 2023 OCAK ZAMMI İÇİN SICAK GELİŞME! 

Bu sene zam pazarlığının çok erken başladığı 2023 asgari ücret zam oranı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilk resmi adım atıldı. Aralık ayında ilk toplantısını yapacak olan asgari ücret tespit komisyonu bir araya gelmeden bakanlık zam oranı için anket çalışması başlattı. 

 Başlatılan anket çalışması kapsamında Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak bu araştırmada asgari ücret beklentileri tespit edilerek değerlendirmeye alınacak. 81 ilde yapılacak olan anket çalışmasının sonucunda elde edilen rakamlar Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında ilan edilecek ve bu rakam üzerinden maaş zammı oranı belirlenecek. 2022 yılında ödenecek olan asgari ücret belirlenirken de hatırlanacağı üzere bakanlık akademisyenler ve ekonomistlerden oluşan isimler arasında benzer bir anket çalışması yapmıştı.