Asgari ücrete seçim zammı mı geliyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan işaret etmişti!

En düşük emekli maaşına gelen 2.000 TL’lik zammın ardından gözler asgari ücrete çevrildi. Seçim öncesinde asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücrete zam yapılırsa yeni asgari ücret ne kadar olur?
Asgari ücrete seçim zammı mı geliyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan işaret etmişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7.500 TL altında emekli maaşı alan milyonlarca emeklinin maaşının 7.500 TL’ye çıkarıldığını duyurdu. Bu şekilde çok önemli sayıda emekli memnun edilirken asgari ücret sorusu da akıllara geldi. Seçim öncesinde emeklilere sağlanan bu imkanın asgari ücretlilere verilip verilmeyeceği büyük bir merak konusu olabiliyor. Bu konuda yaşanan bazı önemli gelişmeler bulunuyor.

ASGARİ ÜCRETE ZAM AÇIKLAMASI!

Emeklilere yapılan zammı değerlendirirken asgari ücret detayı veren Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ökten, “Sayın Cumhurbaşkanı Aralık ayında asgari ücret zammını açıkladığı sırada Mayıs ayını da işaret etmişti. Seçim öncesi atılan adımlara yenileri eklenebilir. Kişisel düşünceme ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişteki o açıklamalarına göre seçim öncesinde asgari ücrete bir ara zam yapılacaktır. Cumhurbaşkanı asgari ücretlileri memnun ederek seçime girecektir.” dedi.

ÇALIŞMA BAKANI AÇIKLAMA YAPMIŞTI!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı ile alakalı olarak geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştı. Deprem bölgesi ile sınırlı kalacak şekilde asgari ücretin yükseltilmesi için çalışma yapıldığını duyuran Bakan Vedat Bilgin işverene yük getirmeyecek bir model için hazırlık yapıldığını söylemişti. Buna göre sigorta primleri devlet tarafından üstlenilecek ve asgari ücret 8.506 TL’den 10.058 TL’ye çıkarılacak. Bu düzenleme deprem bölgesindeki asgari ücretlileri kapsayacaktı. Asgari ücrete yapılacak olan genel zammın bu hesaplamanın dışında olması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE SEÇİM ZAMMI NE KADAR OLUR?

Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz herhangi bir resmi açıklama kamuoyunda yer almadı. Ancak böyle bir beklenti asgari ücretlilerde oluştu. Seçim öncesinde asgari ücrete bir ara zam yapılması durumda bazı hesaplamalar yapılıyor. Asgari ücrete geçtiğimiz yıl da ara zam yapılmıştı. Bu ara zam çok yüksek oranlı olmamıştı. Yine aynı şekilde bir zam yapılması ve net asgari ücretin 10.000 TL’de sabitlenmesi ihtimali güçlü görülüyor. Asgari ücrete ara zam yapılması durumunda bu kararın Nisam ayında alınabileceği bildirildi.