Asgari ücrete yeni zam sinyali! Nisan ayında ara enflasyon zammı için ilk açıklamalar geldi

Milyonlarca asgari ücretli çalışan ile asgari ücret üzerinden zam alan kişilerin yakından takip ettikleri 2023 asgari ücret zammı hakkında yeni kulis gelişmeleri yaşandı. Seçimden önce asgari ücrete ek zam için yeni kulis haberleri geldi.
Asgari ücrete yeni zam sinyali! Nisan ayında ara enflasyon zammı için ilk açıklamalar geldi

Asgari ücrete yeni zam sinyali! Nisan ayında ara enflasyon zammı için ilk açıklamalar geldi - Yeni yılda ödenecek olan zamlı asgari ücret maaşı için kurulan asgari ücret tespit komisyonunda uzlaşma sağlanamamış ve çoğunluk kararı açıklanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada 2023 yılında ödenecek asgari ücret maaşı 8 bin 506 TL olarak ilan edilmişti. Böylelikle 2022 Ocak ayında ilan edilen asgari ücrete göre yüzde 100 zam gelirken Temmuz ayında yapılan ara zammın ardından Ocak zammı da belirlenmişti. 

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM, ENFLASYON ZAMMI GELİR Mİ 2023?

Asgari ücrete gelen zammı açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o tarihte yaptığı açıklamasında "Asgari ücreti belirlerken, hem geçmiş kayıpları telafi edecek hem de önümüzdeki yıla dair enflasyon öngörümüzü destekleyecek bir yaklaşım benimsedik. Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak, tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız. Ülkemizde her kesim gibi işçilerimizin, emekçilerimizin, çalışanlarımızın gelir ve refah seviyesini artırmış bir yönetim olarak, bundan sonra da hiç kimsenin hakkının zayi olmasına meydan vermeyiz" diyerek olağanüstü bir durum olursa ara zam yapacaklarını dile getirmişti. 

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM 2023 NE KADAR OLACAK, MAAŞLARA KAÇ TL ZAM GELİR, YAPILACAK?

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre ilk 2 aylık enflasyon farkı yüzde 10 olarak hesaplanırken memur ve emekli maaşına enflasyon farklı zammı kesinleşmiş oldu. Gözler asgari ücrete çevrilirken milyonlarca çalışanın maaşlarına seçimden hemen önce yansıyacak şekilde Nisan ayı sonu itibari ile en az yüzde 10'luk bir enflasyon zammı yapılabileceği belirtiliyor.

Bu durumda asgari ücret 9 bin 356 liraya yükselirken Cumhurbaşkanı jesti ile rakamın iyileştirme zammı olarak anılan refah payı ile 10 bin TL olarak uygulanabileceği iddia ediliyor. İddiaların doğrulunu önümüzdeki günler gösterecek. Ancak seçimden önce asgari ücretin yanı sıra memur ve emekli maaşlarına da ek zam ve iyileştirme zammı yapılabileceği ifade ediliyor.